Sport

Mike Tyson egyszer összezárta edzőjét a tigrisével

Ha könnyesre nevettük magunkat a Másnaposok című film első részén, akkor jó, ha tudjuk, a film alkotói a valóságból merítettek akkor, amikor a legendás nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok, Mike Tyson tigrisét is beleszőtték a történetbe.

Az egykori kiváló sportoló valóban vásárolt egykoron két tigrist a Las Vegas-i birtokára, és gyakran filmezte magát, ahogy birkózva játszik velük.

Ezzel kapcsolatos megdöbbentő élményéről nyilatkozott egy közeli barátja Jeff Fenech, akivel 1988 óta közeli kapcsolatot ápol, a pályafutása végén őt kérte fel edzéseinek irányítására is – aztán Tyson 2005. június 11-én kikapott Kevin McBride-tól, és soha többet nem lépett a kötelek közé.

Fenech sem akárki a sportág történetében, hiszen három különböző súlycsoportban is világbajnok volt, azonban egyszer ő is összetojta magát a rémülettől.

Amikor először mentem el Mike házába, éppen a tigrisével volt. Megragadott, betett a ketrecbe, és rám zárta az ajtót. Nem sok mindentől félek, de ott alsógatyát kellett cserélnem, mikor végre kiengedett

– mesélte.

Azt is elárulta, hogy egyszer a lánya is bajba került, amikor arról mesélt az ausztráliai iskolában, hogy játszott Tyson házában egy kölyökpumával.

„Suzee, a feleségem telefonhívást kapott az iskolából, ahol figyelmeztették, nem ideális, ha a gyerek ilyen történetekről füllent. A feleségem elővett egy fotót, és bebizonyította, hogy a történet igaz volt” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: Volkan Furuncu / Anadolu Agency

Ajánlott videó

Olvasói sztorik