Sport koronavírus

Kézi: a franciák szerint értelmetlen a halogatás, törölni kell a válogatott meccseket

A Francia Kézilabda Szövetség (FFHB) egyik vezetője szerint július elején a férfi válogatott biztosan nem lép pályára úgy a világbajnoki pótselejtezőn, hogy a leállás miatt előtte klubjaikban nem tudtak játszani, illetve nem volt lehetőségük négyhetes felkészülésre formájuk visszanyerése érdekében, írja az MTI.

Nincsenek szavak a csurgói kézisek sportszerűségére
A klub nyílt levélben felajánlotta az EHF-kupában való indulás jogát a Gyöngyösnek.

A franciák, akikre az Észak-Macedónia elleni párharc vár(na) a januári, egyiptomi vb-n való részvételért július 1-én és 5-én, valószínűsítik, hogy abban az időpontban még nem lehet majd mérkőzéseket rendezni.

Szerintük a megoldás nem a halasztás az egyébként is egyre zsúfoltabbá váló 2020/21-es idényre, amelynek kezdése is bizonytalan még, hanem a végleges törlés.

A vb-kvalifikációt pedig az idei Eb alapján kellene véglegesíteni. Úgy vélik, hogy az év végi női Európa-bajnokságra is azonnal ki kellene hirdetni a végleges mezőnyt, a selejtezőket pedig két fordulót követően befejezettnek kellene nyilvánítani. Az Eb-selejtezős csoportokban – amelyekben normál esetben május végéig tartott volna a küzdelem – négy fordulót halasztottak el. Az európai szövetség jelenleg még érvényben lévő tervei szerint azokat egy helyszínen, minitorna keretében kellene megrendezni, de csak május után.

Kiemelt kép: Ole Martin Wold / NTB Scanpix / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik