Sport

Hókézilabdával robbantana a nemzetközi szövetség

Kapcsolódó cikkek

Közel nyolc éve már született egy írás a 24.hu-n arról, hogy akad elképzelés, amely szerint téli olimpiára kellene vinni a kézilabdát.

magyar-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (magyar kézilabda válogatott, )
Kézilabda a téli olimpián?
Az IHF nem zárkózik el az ötlettől, hogy a kézilabda ezentúl a téli olimpia része legyen, míg nyáron a strandkézilabda kerülne előtérbe.

Akkor Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke azzal érvelt, hogy nem egy túlterhelt szezon végén kellene pályára lépni, ráadásul teremsportág révén egyáltalán nem évszak kérdése, mikor játsszanak a csapatok.

Az ötlet szép lassan elhalt, de kiderült, az egyiptomi sportvezető nem tett le tervéről, csak kicsit változtatott rajta.

2013-ban Argentína legdélebbi tartományában, Tűzföldön hókézilabda-mérkőzést rendeztek, az ushuaiai eseményt azóta újabbak követték, az IHF pedig lehetőséget látott benne.

A dán Tv2 szerint a szövetség legnagyobb döntéshozó tanácsa (IHF Council) a legutóbbi ülésén egyeztetett is erről. A hírek szerint a szabályokat a következő ülésen mutatják be, és annak kidolgozásáért majd a strandkézilabda-munkacsoport felel majd. Elsősorban azért, mert a két sportág sok mindenben hasonlít egymásra, ezért a szabályokat így kell megfogalmazni.

Mindannyiunkat érdekel, hogyan fejleszthetjük a sportágat. Mindent megvizsgálunk, hol lehet kézilabdázni, így természetesen a hó is szóba került

– nyilatkozta Per Bertelsen, a Dán Kézilabda Szövetség elnöke, az IHF Council tagja.

Hozzátette, a nemzetközi szövetséget most elsősorban a kerekesszékes kézilabdát szeretné felkarolni.

Forrás: Daniasport.hu

Kiemelt fotó: Youtube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik