Sport

Kézilabda a téli olimpián?

magyar-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (magyar kézilabda válogatott, )
magyar-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (magyar kézilabda válogatott, )

Az IHF nem zárkózik el az ötlettől, hogy a kézilabda ezentúl a téli olimpia része legyen, míg nyáron a strandkézilabda kerülne előtérbe.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) egyiptomi elnöke, Hassan Moustafa jó ötletnek tartja azt a felvetést, hogy a kézilabda a téli olimpián kapjon szerepet.

Ennek több oka is lehet, főként a sűrű programmal magyarázzák a lehetséges átállást. Egy kőkemény szezon után ugyanis az olimpia évében lehetetlen kipihenni a fáradalmakat, hiszen szinte rögtön kezdődik az újabb bajnokság, nem beszélve a BL-ről, és a decemberben illetve januárban zajló világbajnokságokról.

A játékosoknak így nem lenne szüksége alapozásra, hiszen az év eleji téli olimpiára már felkészülten érkeznének a válogatottak. Az egészségügyi indokokat nem lehet megkérdőjelezni, hiszen egy-egy olimpia, Eb, vagy vb rengeteget kivesz a játékosokból, és a hatalmas terhelés nem tesz jót senkinek.

Egy másik magyarázat szerint amennyiben a kézilabda átkerülne a téli olimpiára, akkor teret adna a strandkézilabdának is, és bár kissé furcsán hangzik, a kézilabda végtére is téli sport, mert csarnokokban játsszák.

Az IHF mellett egyelőre a Bundesliga csapatai – ahol több sztárjátékos játszik – támogatják a váltást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik