Sport koronavírus

Rasovszky Kristóf: Napi kétszer két óra úszást itthon semmivel nem tudom helyettesíteni

Rasovszky Kristóf világbajnok hosszútávúszó az M4 Sportnak adott interjúban mesélt arról, milyen nehézségeket okoz a koronavírus-járvány miatti karantén. A klasszis úszó szerint nem tragédia, hogy csúszik az olimpia, ugyanakkor három hete nem tudott már vízben edzeni.

Nyilván látom és érzem magamon, hogy kicsit nehezebb tartani a formámat, amit elértem év elején, mert itthonról ezt nagyon nehéz pótolni. A napi kétszer kicsit több mint két óra úszást a gyakorlatban itthon semmivel nem tudom helyettesíteni. Hiába ülök fel a biciklire, a szobakerékpárra, megyek ki futni, illetve kondizok, egyszerűen azt érzem, hogy nem tudok annyit teljesíteni, amennyit az úszással. Inkább ez a rész az, ami ennek az egésznek a nehézségét adja

– mondta Rasovszky szerdán a nehézségekről.

A világbajnok ettől függetlenül jól érzi magát, és nagyon várja már azt a pillanatot, amikor újra vízben edzhet. A vízi edzések hiányában különösen az étkezésre kell odafigyelnie az úszónak, így aztán különösen karácsonykor lesz majd szükség nagy önuralomra. Addig is új étrendre van szüksége.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik