Sport koronavírus

Belementek a fizetéscsökkentésbe és adakoznak is a veszprémi kézisek

A veszprémi kézilabdacsapat sportigazgatója, Nagy László korábban már bejelentette, hogy a játékosok belementek a fizetéscsökkentésbe, igaz, ő még arról beszélt, hogy ez kisebb-nagyobb arányban történt meg annak érdekében, hogy átvészelje a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet a klub. A klubhonlapon kedden megjelent egy közlemény ezzel kapcsolatban, amelyből kiderül, hogy

egységesen 25 százalékkal kapnak kevesebbet a játékosok, a stábtagok és a vezetők márciustól júniusig, az érintettek ezt feltétel nélkül elfogadták. Belementek abba is, hogy amennyiben a szerződésben a fizetésük euróban van meghatározva, úgy azt 330 forintos árfolyamon számítják.

A jelenlegi intézkedés az irodai alkalmazottakat, a mérkőzések rendezéséért felelős munkatársakat egyelőre nem érinti, jegyzi meg a közlemény.

Kovacsics akár a teljes idei fizetéséről is lemondana
A SportTV és a 24.hu közös podcastjában a számos magyar válogatott játékos érdekképviseletét ellátó SportConcept ügynökség vezetője volt Ágai Kis András és Borsos Attila vendége.

„A fizetések csökkentésén túl a játékosok és a vezetők közösen jelentős összeget ajánlottak fel jótékonysági célra, amelyről részletes tájékoztatást a hét második felében adunk szurkolóinknak” – írták.

„Mintha egy multicégnek az igazgatóját hazaküldenék, hogy monopolyzzon”
A szegedi kézilabdacsapat elnöke lesújtó beszámolója a koronavírus-járvány idején rugalmatlanul viselkedő játékosokról.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Martin Ziemer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik