Sport koronavírus

„Mintha egy multicégnek az igazgatóját hazaküldenék, hogy monopolyzzon”

A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosai nem fogadták el a 30 százalékos bércsökkentést. Erről a klub elnöke, Szűcs Ernő Péter beszélt a Sport Televízió vendégeként.

Vannak pozitív és negatív példák, ám sokkal nagyobb empátiát várnék el mindenkitől ebben a helyzetben. Maradjunk annyiban, hogy a játékosoknak túl sok súgójuk van, ebből fakadóan nem olyan megállapodás született, amelyet jónak tartok

– mondta a szegediek első embere.

Szűcs szerint nemcsak a társadalomban, de a sportban is mindenkinek össze kellene fognia, ezért némi csalódottságot érez a játékosok hozzáállása kapcsán. Az ügyvezető igazgató szerint a felelős gazdálkodásnak köszönhetően a Mol-Pick Szegednek vannak tartalékai, amelyekkel átvészelhetik a jelenlegi szituációt.

Mi 30 százalékot kértünk, és miután jelentős az árfolyamveszteségünk is, ezért szerettük volna annak egy fix összegben való megállapítását. Ehhez képest a játékosok előbb 20 százalékot mondtak, majd egyezkedés után 25 százaléknál tartunk, mert nem járultak hozzá az árfolyam fixálásához. Úgyhogy ezért mondtam, hogy nagyobb empátiát várnék el tőlük. Majdnem elnézést kellett kérni, hogy meg akarjuk tartani ezt a klubot

Szűcs az otthoni edzésekről is beszélt, méghozzá kendőzetlenül.

„Ezzel kapcsolatban olyan érzésem van,

mintha egy multicégnek az igazgatóját hazaküldenék, hogy monopolyzzon. Mindenki tudja, ez nem az a színvonal.”

Az ügyvédként is dolgozó sportvezető veszélyesnek véli a folytatást, habár hozzáteszi, a döntésnek elsősorban a sportolókról és a szurkolókról kell szólnia.

Érdekesség egyébként, hogy a magyar bajnoki címvédő Telekom Veszprém szombaton arról adott hírt, hogy minden kézilabdázója belement a bércsökkentésbe, még ha nem is mind ugyanakkorába.

Kiemelt kép: Sólya Eliza és Dénes Balázs / pickhandball.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik