Sport koronavírus

Kapás Boglárka: Nem csak a saját életünkért vagyunk felelősek, maradjunk otthon!

A kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón aranyérmet szerző Kapás Boglárka Instagram-oldalán ragadta meg az alkalmat, hogy üzenjen az embereknek. A riói olimpián bronzérmet szerző klasszis arra hívta föl a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány legyőzéséhez mindenkinek otthon kellene maradnia, csak nagyon indokolt esetben hagyja el az otthonát bárki is.

Nem szabad önzően gondolkodnunk, hiszen nem csak a saját életünkért vagyunk felelősek, hanem nagyon sok ember életéért. Most egy világjárványt próbálunk megállítani, amihez nagyon fegyelmezettnek kell maradnunk és be kell tartanunk bizonyos óvintézkedéseket. Ha tehetitek, mindenképpen maradjatok otthon, csak a szükséges élelmiszerekért, gyógyszerekért menjetek ki. Kitartást kívánok, vigyázzunk egymásra és maradjunk otthon

– mondta bejegyzésében a kiváló úszó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés, Márc 22., 2020, időpont: 11:04 (PDT időzóna szerint)

Kapás egyébként az M1 aktuális csatornán is interjút adott vasárnap, ahol kifejtette, szerinte a halasztás lenne a legjobb döntés az emberek biztonsága é egészsége érdekében, valamint a felkészülés feltételei is azonosak lehetnének így. Kapás Boglárka jelenleg futással és saját testsúlyos otthoni edzésekkel próbálja meg formában tartani magát.

Az olimpia időpontjáról négy héten belül ígért döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság:

Úgy tűnik, jobb belátásra tért a NOB: tárgyalnak az olimpia halasztásáról
A jelek szerint jobb belátásra tért a Nemzeti Olimpiai Bizottság.

Kiemelt kép: instagram.com/boglarkapas/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik