Sport koronavírus

Úgy tűnik, jobb belátásra tért a NOB: tárgyalnak az olimpia halasztásáról

Az elmúlt hét egyik legnagyobb vitatémája volt, hogy a 2020-as tokiói olimpiát miért nem halasztják el a szervezők. A japánok, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sem akart kötélnek állni, miközben a világ összes sporteseményét elcsúsztatták, vagy törölték.

Bárki bármit is mond, a világjárvány erősebb az olimpiánál
Thomas Bach szerint mindenki nyári olimpiát szeretne, a japánok is görcsösen ragaszkodnak a júliusi kezdéshez, de eközben pont az olimpikonok szenvednek.

A NOB elnöke, Thomas Bach vasárnap még ki is emelte, véleménye szerint az olimpia törlése nem igazságos megoldás.

Az olimpiai játékokat nem lehet csak úgy eltolni, mint egy futballmeccset, a törlése pedig a legnagyobb igazságtalanság lenne

– idézi a SkySports az elnököt.

A jelek szerint azonban célba ért megannyi aggodalom és kérés, mert a spanyol média egyöntetűen arról írt vasárnap este, hogy megszületett a döntés: órákon belül bejelentheti a NOB, hogy elhalasztja az olimpia július 24.-re tervezett indulását.

Fél órával a hír után közleményt tett ki a NOB is, amelynek lényege, hogy tárgyalássorozat indul a japán szervező bizottsággal az ügyben és bár törlés szóba sem jöhet, a halasztást logisztikai, gazdasági és egészségügyi szempontból vizsgálják. A tájékoztató szerint a következő négy hétben hoz végleges döntést a NOB.

Az elmúlt napokban sorra kérlelték a NOB-ot, hogy halasszon, az amerikai úszók és atléták mellett a Szlovén Olimpiai Bizottság és számtalan olimpikon is nyílt levelet küldött, hogy jobb belátásra térjen Bach.

Kiemelt kép: Koji Ito / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

Ajánlott videó

Olvasói sztorik