Sport koronavírus

Már győzködik a NOB-ot, hogy halasszák el az olimpiát

A Szlovén Olimpiai Bizottság elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt arra kéri a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy halassza el a nyárra tervezett, tokiói ötkarikás játékokat.

A nyári játékok nem tarthatók meg júliusban az olimpia szellemiségével összhangban. Nem lenne semmi baj azzal, ha a játékokra a jövő évben kerülne sor, akkor nyugodtabb körülmények között lehetne megrendezni. Ha ez nem történik meg, akkor az olimpia veszít a fontosságából, hiszen most a túlélésért vívott harc dominál

– fogalmazott Bogdan Gabrovec elnök, kiemelve azt is, hogy a sportolók számára nem egyenlőek a felkészülési lehetőségek a világjárvány hatására.

Szlovéniában a Covid-19 járvány eddig egy halálos áldozatot követelt és 341 embert fertőződött meg. Az ország kormányának pénteki, a köztereken tartózkodást szigorúan szabályozó rendelete értelmében a sportolók közösségi edzése lehetetlenné vált.

Thomas Bach, a NOB első embere pénteken leszögezte: még négy és fél hónap választ el a játékoktól, így tartózkodni kell a vehemens spekulációktól a nyári olimpia rendezésével kapcsolatban, amelynek megnyitóünnepsége július 24-én lenne a japán fővárosban.

Elhalasztani az olimpiát? Addig még hónapok vannak
A NOB-elnök egyelőre úgy készül, hogy minden a tervek szerint megy majd.

Kiemelt kép: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Ajánlott videó

Olvasói sztorik