Sport koronavírus

Olimpia lesz a tervek szerint, csak a sportolók félnek

Igazán nagyszerűnek és nagyon konstruktívnak nevezte Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke azt a konferenciabeszélgetést, amelyet 220 olimpikonnal folytatott a nyári tokiói olimpia előkészületeiről és a koronavírus-járvány okozta válságról.

Arról is beszélt az MTI cikke szerint, hogy a sportolók tisztában vannak vele, hogy még mindig négy hónap van hátra a játékokig, és az előkészületek során különös figyelmet fordítanak az ő egészségük védelmére.

Korábban többen bírálták a NOB-ot amiatt, hogy a járvány terjedése ellenére változatlan meggyőződéssel kitart az olimpia megrendezése mellett. Ezzel kapcsolatban Bach hangsúlyozta: a NOB hallja a sportolók aggodalmait és az ő érdekeiket szem előtt tartva felelősségteljesen fog cselekedni.

„Nem azt mutatja a jelen helyzet, hogy biztonsággal megrendezhető az olimpia”
Tiszeker Ágnes szerint a járvány tetőzése után az a kérdés, szabad-e rögtön egy kockázati tényezőt bevállalni.

És ezek az aggodalmak egyébként kitartanak, a BBC elsősorban brit atléták véleményét szedte össze, de a többség szerint felelőtlen megtartani a játékokat, félti az egészségét és úgy látja, hogy a NOB nem látja a teljes képet, azaz lehet, hogy az olimpia idejére rendeződik a helyzet, de a jelenlegi állapot a felkészülést, a kvalifikációs időszakot vágja teljesen haza, aminek pont az lenne a lényege, hogy a versenyzők tökéletes állapotban legyenek az olimpiára.

A foci-Eb-t egyébként már elhalasztották egy évvel 2021 nyarára, azóta a NOB másodszor kommunikálja azt, hogy az olimpiával egyelőre minden a legnagyobb rendben.

Kiemelt kép: Fabrice COFFRINI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik