Sport

Egy farmer vallomása miatt kerülhet nagy bajba Tyson Fury

Egy öt évvel ezelőtti ügye miatt kerülhet bajba Tyson Fury.

A nemrég Deontay Wilder elleni nehézsúlyú címmeccsen óriási győzelmet arató brit bokszolót 2015-ben produkált pozitív doppingtesztet, amely a szteroidok közé tartozó nandrolont mutatta ki nála.

Fury akkor arra hivatkozott, hogy szennyezett vaddisznóhús révén került a szervezetébe, és egy farmer, bizonyos Martin Carefoot meg is erősítette a bokszoló történetét, amikor el mondta az ügyben eljáró doppingellenes ügynökségnek, hogy ő adta el a húst Furynak.

Carefoot most egy interjúban elárulta, Fury és menedzsmentje 25 ezer fontot ígért neki, ha előáll a szennyezett hús történetével, a pénzt azonban azóta sem kapta meg, erre kipakolt egy újságnak.

Frank Warren, a bokszoló promótere azt nyilatkozta, őt már tavaly ősszel levélben megkereste Carefoot, aki azt írta neki, hogy hamis tanúzást követett el, amikor eskü alatt hazudott.

Pénzt követelt tőlem, aztán mondtam neki, hogy hagyjon békén, és jelezze a doppingellenes ügynökségnek, ha valamint el akar mondani. Erre ő inkább egy újsághoz kopogtatott be a sztorijával

Furyt végül csak 2016 nyarán tiltották el, de az enyhítő körülmény miatt 2017 decemberében le is járt az eltiltása. Fury a Wilder elleni győzelmével a WBC övét hódította el, a szervezet elnöke, Mauricio Sulaiman azt nyilatkozta, a maga részéről Furynak hisz, aki így akkor is bajnok marad, ha az antidopping ügynökség vizsgálatot indít az ügyben.

A BBC azt is megemlíti, ha kiderül, hogy Fury és a farmer félrevezették a hatóságokat, akkor akár nyolcéves eltiltást is kaphat a bokszoló.

Kiemelt kép: Mark RALSTON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik