Sport

A baleset helyszínén fotózták Kobe Bryant holttestét

Los Angeles megye seriffje hétfőn este megerősítette, hogy nyolc rendőrnek is birtokába jutottak azok a felkavaró felvételek, melyek a Kobe Bryantet ért tragikus helikopterbaleset helyszínén készültek, írja a BBC.

Alex Villanueva elmondta, hogy az érintett egyenruhások azóta mindenhonnan törölték a holttesteket is ábrázoló képeket. Mindannyian feladták magukat a kapitányságon. Mellettük két tűzoltó is készített képsorokat a tragédiát követően, de őket is kötelezték azok végleges törlésére.

A helikopterbaleset helyszínén csak az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség és a halottkémi hivatal készíthetett volna képeket.

A felvételekről elsőként a Los Angeles Times írt még a múlt héten, miután azok elkezdtek keringeni a közösségi médiában. Kobe Bryant felesége, Vanessa a hírre reagálva közölte, megbocsáthatatlan bűnt követtek el a helyszínre elsőként érkező mentőcsapat azon tagjai, akik fotózni kezdték az áldozatokat.

Bryan özvegyének ügyvédje közölte, jogi útra terelik az ügyet és minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy védjék a család magánéletét. Szeretnék, ha a felelősök a kiszabható legsúlyosabb büntetést kapnák és meg akarnak róla bizonyosodni, hogy másokhoz nem került a felvételekből.

Kobe Bryant mellett lánya, a 13 éves Gianna és további hét ember veszítette életét. A balesetet vélhetően az okozta, hogy az időjárási körülmények nem voltak megfelelőek a repüléshez.

Michael Jordan sírva emlékezett Kobe Bryantre, aztán olyan poént nyomott, hogy mindenki röhögött
Ilyen, amikor egy NBA-legenda búcsúzik egy másik klasszistól, akire felnézett.

Kiemelt kép: Robyn BECK / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik