Sport

221 milliót ad a kormány arra, hogy ne bukjunk be még egy tenisztornát

A kormány támogatja, hogy Magyarországon legyen a belgák elleni párharc a Davis Kupa selejtezőjében, amely arról dönt, hogy a két válogatott közül melyik jut be a világcsoportba, vagyis az elitbe. Mindez a legfrissebb Magyar Közlönyből derült ki, ahogyan az is, hogy

  • erre 221 millió forintot biztosít a kormány,
  • illetve a Nemzeti Sportügynökséget bízták meg a rendezéssel, az NSÜ pedig a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ) közreműködik majd együtt.

A hónap elején dőlt el, hogy bár szerepelt a WTA naptárában, végül törölni kellett a Magyarországra tervezett Hungarian Ladies Opent, az ügybe belebukott a szövetség főtitkára, Richter Attila. Utána írtunk róla, hogy gond lehet a Davis Kupa-megrendezésével is, Szűcs Lajos, a szövetség elnöke levélben fordult a sportszakállamtitkárhoz, Szabó Tündéhez, akinek azt írta: kormányzati támogatás híján lehetetlen nálunk lebonyolítani a párharcot. Ezt a támogatást biztosította most a kormány, a mérkőzések pedig várhatóan a debreceni Főnix Csarnokban lesznek majd március 6-7. között.

Az MTSZ tartozik a válogatottaknak és még pályája sincs a Davis-kupára
Egy hónappal az esemény előtt a Magyar Tenisz Szövetség adóssághegyet görget maga előtt és még nem szerződött a belgák elleni DK-helyszínére.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a kormány felülvizsgálta az MTSZ támogatásra vonatkozó kérelmét és akkor született meg a döntés, hogy az NSÜ legyen a rendező és a szövetség csak közreműködő.

Kiemelt kép: Balázs Attila (elöl) és Fucsovics Márton játszik a Magyarország – Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozó páros mérkőzésén 2019. szeptember 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik