Sport

Kikotyogott egy Fradi-igazolást a német kéziedző

A Ferencváros a napokban jelentette be, hogy a nyártól két német válogatott kézilabdázóval, Alicia Stolléval és Emily Bölkkel erősít. A játékosok egyaránt kétéves szerződést írtak alá.

Német válogatott átlövőkkel erősít a Fradi
Alicia Stolle és Emily Bölk két évre írt alá.

Jelenlegi csapatuk, a Thüringer edzője, Herbert Müller nyilatkozott a távozókról a thueringer-allgemeine.de oldalnak, azt mondta, bízik abban, hogy ez volt a helyes lépés, még ha most úgy is néz ki, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája helyett az EHF-kupában szerepel majd, mert a magyar kézilabda feljövőben van. Viszont volt egy elszólása, ami alapján úgy fest, hogy lesz még egy német igazolása a Ferencvárosnak.

Mindkettejüknek sok sikert kívánunk, Julia Behnkével kiegészülve egy német magot fognak majd alkotni.

A 26 éves Behnke ugyanis jelenleg a Rosztov-Don beállója, az orosz az első külföldi csapata karrierje során. Az ő érkezését még nem jelentette be a magyar klub, de a Nemzeti Sport is megszellőztette már az érkezését.

Stolle, Bölk és Behnke is szerepelt a német válogatottban a decemberi világbajnokságon, a csapat a nyolcadik helyen végzett – Magyarország a 14. lett a tornán. Utóbbi kettő egyaránt 37 találatig jutott, amivel a válogatott leggólerősebb játékosai voltak, míg Alicia Stolle 26 góllal zárt.

Kiemelt kép: Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik