Sport

Élete első világversenyén nem tudott érmet szerezni a magyar birkózó

Váncza István kiegyenlített, látványos akciókat hozó küzdelemben kikapott a bronzmérkőzésen, így az ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában, a római birkózó Európa-bajnokságon.

A világversenyen most debütáló Váncza jól birkózott az Eb-n, kedden az azeri Islambek Dadovot és a lengyel Roman Pacurkowskit is legyőzte, majd a negyeddöntőben nem bírt az orosz Nazir Abdulajevvel. Szerdán azonban a vigaszágon folytathatta a menetelést és mivel a bolgár Dejvid Dimitrovot technikai tussal verte, a bronzért mérkőzhetett Karen Aszlanyannal.

Váncza aktívan kezdett a harmadik helyért zajló meccsen, egy dobás és egy intés után 3-0-ra vezetett, de a második menetben előbb megintették, majd kiemelte és eldobta.

Váncza István (piros) és az örmény Karen Aszlanyan a férfi kötöttfogású birkózók 67 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkõzésén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nagy értékű akció miatt különösen nehéz helyzetbe került a magyar, mert az egyenlítés nem ért volna számára sikert. Emiatt nagyon ment előre és rajta vesztett, egy ellenakció után már 7-3-ra lépett el az örmény, aki ezzel el is döntötte a bronzérem sorsát. Váncza két pontért még levitte Aszlanyant (5-7), utána viszont már nem volt esélye értékelhető akciót végrehajtani. A

A kötöttfogású szakág Váncza ötödik helye mellett három éremmel fejezte be szereplését. Kedden Lévai Zoltán (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg) második, Torba Erik (63 kg) pedig harmadik lett.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik