Sport

Nagy László: El kell dönteni, hogy a Final Four a cél, vagy engedünk a közvéleménynek

Durván két hónap kiesett a legutóbbi BL-meccsünk után, a világversenyek utáni első fordulók kritikusnak számítanak. Tartottunk is kicsit ettől a meccstől, hiszen tisztában voltunk vele, hogy a Porto nagyon jó, és tudtuk azt is, hogy milyen súlya van a meccsnek, így már az elejétől fogva határozottak voltunk

– nyilatkozta a Pesti Hírlapnak Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója a Porto elleni, 31-24-re megnyert BL-meccsről.

A nyáron visszatér a csapathoz a jelenleg Spanyolországban légióskodó Ligetvári Patrik, akinek nem lesz könnyű dolga, mivel a hírek szerint a világbajnok Nikolaj Markussen is riválisa lesz a balátlövő posztján.

Világbajnok dán átlövőt igazol a Veszprém
A 211 centis óriást már csak egy orvosi vizsgálat választja el az aláírástól.

A Veszprémet gyakran éri az a kritika, hogy kevés magyar kézist foglalkoztat, de Nagy örül annak, hogy Ligetvári személyében újabb hazai játékossal bővül majd a keret.

El kell döntenünk, hogy mi a célunk: az elmúlt évekhez képest továbbra is Bajnokok Ligájában a Final Fourra esélyes csapatot akarunk építeni, vagy a közvéleménynek engedve magyar csapatot rakunk össze, amelyik valahol a BL 16. helye körül szerepelne. Szóval, nem foglalkozunk a kritikákkal. Akik megítélésünk szerint Veszprém-szintű magyar játékosok, azok jelenleg a másik magyar BL-csapatban, a Szegedben pallérozódnak és szerződésük van

– mondta Nagy.

Szóba került a válogatott is, amelyben az Európa-bajnokság nagyon jól működött a Gulyás István, Chema Rodríguez és Nagy által alkotott szakmai stáb, éppen ezért nincs is semmi ok arra, hogy ezt az egységet megbontsák, marad minden így.

Nagy László: A srácok megtapasztalták, milyen ellenszélben kézilabdázni
A szakmai stáb tagjaként úgy látja a korábbi világklasszis kézis, fontos mérföldkő volt a 2020-as Eb.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik