Sport

A szegedi kézilabdacsapat úgy szerzett pontot a BL-ben, hogy egyszer sem vezetett

A MOL-Pick Szeged hazai pályán 26-26-os döntetlent játszott a dán Aalborg csapatával, a Veszprém viszont magabiztosan nyert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szombaton.

Az Aalborg sokkal jobban kezdett és bár feljött ugyan a Szeged, a félidőre mégis megmaradt a skandinávok előnyéből két gól (15-13). Térfélcsere után egy 3-0-s sorozattal sokkoltak a skandinávok, de erre a hazai csapat egy 4-0-s szériával válaszolt. Mikler Roland szenzációs védésekkel tartotta életben a magyar csapat esélyeit, az utolsó pillanatokban viszont két gyors góllal egalizált a Szeged, amivel úgy tudott pontot szerezni, hogy egyszer sem vezetett a mérkőzésen.

A Veszprém ezzel szemben egyből 4-0-val elhúzott, a szünetre pedig már öttel vezetett (14-9). A házigazdák felzárkóztak egy gólra egy szenzációs kezdéssel, miközben a magyar csapat hat percig nem talált be. Ezt újabb fordulat követte, a Veszprém tíz perc alatt 7-1-es szériát produkált, mivel ismét pontosan lőtt és hatékonyan védekezett, és bár a Porto a hajrában némileg csökkentette a hátrányát, a magabiztos vendégsiker nem volt veszélyben.

Eredmények – Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 11. forduló

A csoport:
MOL-Pick Szeged – Aalborg HB (dán) 26-26 (13-15)

B csoport:
FC Porto Sofarma (portugál)-Telekom Veszprém 24-31 (9-14)

Kiemelt képen a hajrában kulcsfontosságú gólt szerző Mario Sostaric. Fotó: pickhandball.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik