Sport

Nagy László: A srácok megtapasztalták, milyen ellenszélben kézilabdázni

Megtartotta kampánynyitó sajtótájékoztatóját a 2022-es férfi Európa-bajnokság megszervezéséért felelős EURO2022 Nonprofit Kft. A rendezvényen részt vett Nagy László is, aki az idei tornán kilencedikként végző magyar válogatott edzőhármasának egyik tagja volt.

Nagy László: Meg kell változtatnunk a játékosok gondolkodását
A reménykeltő rajt után kilencedik helyen végzett a férfi kézilabda-válogatott Svédországban. A szövetség alelnöke, az edzői stáb védekezésért felelős tagja megvilágítja, miért álltak hárman is a kispad mellett, milyen stílusváltáson megy keresztül a válogatott, miben kell még fejlődnünk, mit ajánl a magyar bajnokságban nem játszó fiatal tehetségeknek? Eb-értékelő interjú.

A nem is olyan rég még aktív világklasszis kézis szerint nagyon fontos mérföldkő volt a 2020-as torna, ahol a fiatal játékosok értékes tapasztalatot gyűjtöttek, raádásul túl is teljesítették az elvárásokat.

A mostani Eb-n a srácok olyan teljesítményt nyújtottak, hogy csak ámultunk és bámultunk! Sokaknak az első világversenye volt ez, nálam mindenképp jelesre vizsgáztak, mert összetartók, fegyelmezettek és koncentráltak voltak. Idén megtapasztalták a srácok, milyen ellenszélben kézilabdázni, hiszen az északiak voltak otthon, kevéske magyar szurkoló tudott elutazni Svédországba. Legközelebb viszont nem lesz probléma az utazással, a hazai pálya pedig nemcsak extra motivációt, hanem extra szurkolói támogatást is jelent.

– áll az esemény sajtóközleményében Nagy László nyilatkozata.

A szakember azt is kiemelte, hogy fontos összedolgoznia a válogatottnak a szervezőkkel, hogy a lehető legjobb torna jöjjön össze 2022-ben. A következő férfi kézilabda-Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg január 13. és 30. között. Az eseménynek öt város ad otthont, Kassa és Pozsony mellett Szeged, Debrecen és Budapest egy vadonatúj multifunkcionális sportcsarnokkal.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik