Sport lineup

Máris hiányzol, Kobe! – mindenkit letaglózott az NBA-legenda halála

Az egész sportvilágot megrázta az NBA-legenda, Kobe Bryant halála, aki helikopter-balesetben vesztette életét.

Helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant
41 éves volt az NBA-legenda. A hírek szerint 13 éves lánya is az áldozatok között van.

Korábbi csapattársa, Shaquille O’Neal megható üzenettel búcsúzott, az egyik meccsen pedig mindkét csapat a 24 másodperces támadóidő lepörgetésével emlékezett Bryantre, aki pályafutása második felében 24-es mezben játszott a Lakersben.

A támadóidő lepörgetésével emlékeztek a csapatok Kobe Bryantre
41 éves korában halt meg a legendás kosaras.

„Nem is tudom, hol kezdjem. Kobe miatt vettem kosárlabdát a kezembe, miután megnéztem a 2010-es döntőt. Előtte nem is követtem a kosárlabdát, de az a döntő volt életem fordulópontja. Olyan akartam lenni, mint Kobe. Iszonyatosan szomorú vagyok” – írta a Twitter-oldalán Joel Embiid, a Philadelphia kameruni centere.

„Megszakadt a szívem a hír hallatán. Igazi legenda és barát voltál. Nyugodj békében Kobe, imádkozom a családodért” – emlékezett a San Antonio Spurssel négy bajnoki címet nyerő Tony Parker.


A PSG futballcsapatának brazil csatára, Neymar két gólt is szerzett a Lille elleni bajnokin, és gólöröme során ő is megemlékezett a kettest és a négyest mutatva Bryantről.

A Barcelona Twitter-oldalán azt írták, Bryant a pályán és azon kívül is példamutató sportoló volt.

Gyerekkorában Bryant évekig Olaszországban élt, mivel szintén kosárlabdázó édesapja ott légióskodott. Kobe hatalmas Milan-drukker volt, az olasz klub Twitter-oldalán minden idők egyik legnagyobb sportolóját siratták.

„Példát mutattál a generációnknak. Nyugodj békében, legenda” – üzent az olaszok világbajnok futballistája, Andrea Pirlo.

„Szörnyű hír” – kommentálta Bryant halálát Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, aki később azt írta: „Annak ellenére, hogy Kobe Bryant minden idők egyik legnagyobb kosarasa volt, igazán csak most kezdte el az életet. Nagyon szerette a családját és nagy szenvedéllyel viseltetett a jövő iránt. Gyönyörű lányának, Giannának az elvesztése még lesújtóbbá teszi a pillanatot. Melania és én őszinte részvétünket küldjük a csodálatos Bryant családnak. Isten legyen önökkel”.

„Máris hiányzol, Kobe” – írta a hatszoros Super Bowl-győztes irányító, a New England Patrios klasszisa, Tom Brady.

Kiemelt kép: Jonathan Bachman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik