Sport

Csak percekig vezettek, mégis nyertek a horvát kézisek

A horvát válogatott 25-24-re legyőzte Németországot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában.

Az első félidőben kiválóan játszottak a németek, gyorsabban és pontosabban kézilabdáztak ellenfelüknél, egy hármas és egy négyes gólsorozatnak köszönhetően a 27. percben már öt góllal vezettek.

Andreas Wolff kapus bravúrjainak, illetve hatékony támadójátékának köszönhetően a német csapat a második felvonásban egy ideig magabiztosan őrizte előnyét, majd a horvátok előbb egyenlítettek, aztán másfél perccel a vége előtt – 2-1 után újra – átvették a vezetést. Mivel több gól nem esett, a horvát csapat megnyerte a meccset, amelyen csupán néhány percig vezetett.

A MOL-Pick Szeged horvát jobbátlövője, Luka Stepancic hat lövésből négyszer volt eredményes. Válogatottja továbbra is százszázalékos a tornán.

Nagy László: A negatív dolgokat redukálni kell és elfelejteni
Továbbra is a saját játékunkra kell figyelnünk a férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A címvédő spanyol válogatott 30-26-ra legyőzte Ausztriát. Az első tíz percben úgy tűnt, a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyernek a spanyolok (8-5), a társrendező osztrákok azonban egy 5-1-es sorozat végén átvették a vezetést, és a szünetben is csak egygólos hátrányban voltak.

Az osztrák csapat a 37. percig tudta tartani magát, akkor a címvédő egy 5-1-es sorozattal meglépett, és a folytatásban már nem fenyegette veszély negyedik sikerét és százszázalékos mutatóját.

A MOL-Pick Szeged spanyol játékosai közül a jobbátlövő Jorge Maqueda hat, a balátlövő Joan Canellas egy gólt dobott.

A nap harmadik mérkőzésén Fehéroroszország 28-25-re legyőzte Csehországot. Végig rendkívül szorosan alakult az állás: az első gólt a csehek dobták, utána viszont vagy a fehéroroszok vezettek, vagy döntetlen volt az állás, de kétgólosnál nagyobb különbség csak a legvégén, az 59. percben volt a csapatok között. A Szeged cseh jobbátlövője, Stanislav Kasparek 12 lövésből hat gólt dobott.

Férfi kézilabda Eb, középdöntő, I. csoport, 2. forduló

Horvátország-Németország 25-24 (11-14)
Spanyolország-Ausztria 30-26 (17-16)
Fehéroroszország-Csehország 28-25 (13-11)

 

Az állás:
1. Spanyolország 6 pont (94-77)
2. Horvátország 6 (83-70)
3. Németország 2 (81-81)
4. Ausztria 2 (81-86)
5. Fehéroroszország 2 (74-87)
6. Csehország 0

Kiemelt fotó: Facebook/Deutscher Handballbund

Ajánlott videó

Olvasói sztorik