Sport

Már külföldön is a magyar kézicsapat Eb-meneteléséről cikkeznek

A spanyol Marca sportnapilap külön cikkben foglalkozott csütörtökön a magyar kézilabda-válogatott Európa-bajnoki menetelésével. A mieink Oroszországot egy (26-25), pedig Izlandot hat (24-18) góllal verte az Eb-n és mivel a dánokkal döntetlent játszott, veretlenül nyerte meg az E csoportot.

Szenzációs feltámadással jutott tovább a kézilabda-válogatott az Eb-n
Öttel is vezetett már Izland, de ez sem állította meg a magyar csapatot.

A spanyolok kiemelik, hogy a világ és olimpiai bajnok dánokat kiejtő magyarok úgy jutottak középdöntőbe két ponttal, hogy Lékai Máté és Bodó Richárd is kihagyja a tornát sérülés miatt. Kiemelik továbbá, hogy 2016 óta egy 14. és 12. helyet tudtunk felmutatni az előző két Eb-n, valamint a 2019-es vébén tizedik lett a csapat. A Marca Gulyás István kapitányságát dicséri, valamint Nagy László és Chema Rodríguez edzői munkáját, amiért pompásan sikerült a válogatottat megfiatalítani.

Az új edzői stáb úgy fest, képes olyan versenyképessé tenni a magyar csapatot, amilyenre régóta vágytak a nemzetközi tornákon. Lenyűgöző, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire komoly javulást értek el játékban és eredményességben. Chema Rodríguez az időkérésekkor magához is ragadja a szót és olyan tehetségek fejlődéséhez járul hozzá, mint Szita, Győri, Ligetvári, Fekete, vagy Hornyák

– írja Jorge Dargel, megjegyezve Chema Rodríguez ötéves veszprémi szerepvállalását is.

A spanyolok a méltatás végén megjegyzik, hogy amennyiben a magyarok komoly sikert érnek el és sikerül érmet szerezniük, érdemes lehet felírni a kispadon ülő honfitársuk nevét, mint lehetséges jönvedőbeli szövetségi kapitányét.

A magyar válogatott pénteken 18.15-től a norvégokkal, vasárnap 16.15-től a szlovénokkal, kedden 20.30-tól a svédekkel, majd szerdán 16 órától a portugálokkal találkozik a középdöntőben. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Kiemelt kép: Andreas HILLERGREN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik