Sport

Megkönnyezték a magyar játékosok az Izland elleni kézibravúrt

A férfi kézilabda-Európa-bajnokság előtt meglepő módon semmilyen elvárást nem támasztott a szövetség a magyar válogatottal szemben, de Nagy László hozzátette, hogy ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne szeretnének minden mérkőzést megnyerni. A teher nélkül, felszabadultan játszó csapat pedig az oroszokat és az izlandiakat legyőzve, a dánokkal döntetlent játszva kellemes meglepetést okozott, és csoportgyőztesként továbbjutott a középdöntőbe. Bánhidi Bence szerint jó döntést hozott a szövetség az Eb előtt.

Nem tudni, a fiatalok hogyan kezelnék a nyomást. Eddig is teher nélkül játszottunk, és a következő mérkőzéseinken is így lépünk pályára. Azt gondolom, jó úton vagyunk. Az öltözőben minden alkalommal elhangzik, hogy nem kötelező nyerni, de ez egy lehetőség, és ha tudunk, akkor éljünk vele, mert nem biztos, hogy legközelebb lesz ilyen

– mondta az MTI-nek a beálló.

A középdöntőben egyből egy bivalyerős ellenfél, Norvégia következik, amely hibátlan eddig a tornán. „Szerintem a norvégok az erőviszonyok alapján kilógnak felfelé a mezőnyből. Olyan gyors, sokfutásos, agresszív kézilabdát játszanak, amit nem sokan tudnak, ők viszont képesek erre. Támadásban fognak eldőlni a dolgok. Ha nem adjuk el a labdákat, és nem tudnak gyors gólokat lőni, akkor lehet keresnivalónk” – nyilatkozta Bánhidi Bence a következő ellenfélről.

Nehéz féken tartani az álmainkat az Izland elleni kézicsoda után
Ízekre szedtük a magyar kézilabda-válogatott emlékezetes Eb-feltámadását.

A szegedi játékosnak a dánok ellen nem annyira ment, három lövésből nem tudott gólt szerezni. Izland ellen ugyanakkor klasszis teljesítményt nyújtott, tíz kísérletből nyolcszor volt eredményes. „Nem beszéltem erről senkivel, ezeket a dolgokat lejátszom magamban. Ha van egy rosszabb meccsem, utána egy kicsit máshogy készülök, átgondolom az egészet, és fejben változtatok.”

A védekező specialista Sipos Adrián elmondta, nagyon örültek a szerdai sikernek, voltak, akik meg is könnyezték a bravúros győzelmet.

Este az egész csapat és a szakmai stáb együtt volt, és a beszélgetés, viccmesélés közben mindenkinek több tucatnyi gratuláló üzenetet kellett megválaszolnia.

„Nagyszerű érzés, hogy ilyen örömöt tudtunk szerezni az egész országnak, de a földön kell maradnunk, és a folytatásra összpontosítanunk. Ha már idáig eljutottunk, nem szeretnénk megállni. A program nem lesz könnyebb, hiszen még erősebb csapatok jönnek. Nagyon sokat kell készülnünk, nincs időnk pihenni, de muszáj felkészülni, nem változtatunk semmin” – szögezte le a Tatabánya játékosa.

Elmondta, hogy a szakmai stáb azt kérte tőlük, hogy végig higgyenek magunkban, és ne ijedjenek meg, ha két-háromgólos hátrányba kerülnek. A szünetben is az volt az első megjegyezés, hogy nagyon jó az eredmény, hiszen csak 12 gólt kapott a csapat, és ha javítanak a hibáikon, illetve hisznek magunkban, akkor csak jól tudnak kijönni a mérkőzésből.

Erről álmodik minden csapat, öröm ilyenkor a pályán lenni. Minden összejött, ami kellett.

A magyar válogatott pénteken 18.15-től a norvégokkal, vasárnap 16.15-től a szlovénokkal, kedden 20.30-tól a svédekkel, majd szerdán 16 órától a portugálokkal találkozik a középdöntő malmői csoportjában. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Kiemelt kép: Andreas HILLERGREN / TT NEWS AGENCY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik