Sport

A fiatal magyar tehetség is otthagyta Tusupot

A 15 éves Bujdosó Zsombor hátat fordított Shane Tusupnak és újra Lőrinczi Györggyel készül.

Bujdosó szüleivel együtt akkor költözött Debrecenből Budapestre, amikor Tusup még korábbi feleségével, Hosszú Katinkával együtt működtette az Iron Aquatics nevű úszóklubot. Lőrinczi György tavaly augusztusban a szülői kérésnek engedve belement, hogy Bujdosó Tusuppal készüljön, de azzal a feltétellel, hogy nem szakad meg az emberi és szakmai kapcsolata Zsomborral, és a kísérlet nem feltételezi magyar klubjának, a DMTK-nak az elhagyását.

Augusztusban Tusup még úgy mutatta be tanítványát, mint Magyarország új reménysége, most viszont jött a fordulat: Bujdosó szülei újra a váltás mellett döntöttek, pontosabban visszaállították a korábbi állapotot, és megegyeztek Lőrinczivel arról, hogy folytassa a munkát a fiatal úszóval.

Az is megfordult a fejemben, hogy Zsombor a közelgő átigazolási időszakban más klubot választ, talán éppen azt, amit Tusup szeretne felépíteni, annak viszont sokkal nagyobb volt a realitása, hogy a Bujdosó család jobbnak tartja visszajuttatni Zsombort abba a közösségbe, ahol jól érezte magát és az eredményei is folyamatosan javultak. Úgy értesültem, hogy kulturált és higgadt beszélgetés zajlott le az amerikai és a szülők között, nem kaptak össze, és egy így van rendjén. Természetesen Zsomborral is azonnal beszéltem, szerintem örül, hogy így alakultak a dolgok és február 28-án velem, a magyar klubtársaival együtt utazhat el a törökországi edzőtáborba

– nyilatkozta Lőrinczi az SzPress Hírszolgálatnak.

Bujdosó előtt már ketten is elhagytak Tusupot, Földházi Dávidtól az amerikai edző vált meg fegyelmi okok miatt, az olasz Ilaria Cusinato pedig maga döntött úgy, hogy mégsem vele készül fel a tokiói olimpiára.

Kiemelt kép: https://www.instagram.com/zsomborbujdoso/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik