Sport

Betonvédekezéssel verte az Eb-ezüstérmest a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 9-5-re nyert Görögország vendégeként a világliga európai selejtezőjének harmadik fordulójában.

A magyarok a vl-selejtező első fordulójában bravúros pontszerzéssel kezdtek a spanyolok otthonában, majd Oroszországban győztek három góllal. Bíró Attila szövetségi kapitány 19 fős Európa-bajnoki keretéből erre a mérkőzésre Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Gyöngyössy Anikó, Vályi Vanda, Horváth Brigitta és Faragó Kamilla kapott pihenőt.

Az athéni összecsapáson a magyar együttes az első két negyedben tartotta a lépést az előző Eb-n ezüstérmes görög csapattal, a nagyszünet után pedig a négygólos Parkes Rebecca vezérletével a maga javára döntötte el az összecsapást.

A magyarok sikerének kulcsa a jó védekezés és kapusteljesítmény volt: a görögök egyetlen emberelőnyükből, illetve ötméteresből sem tudtak betalálni.

Bíró tanítványai néhány napos szünet után folytatják az Európa-bajnoki felkészülést, a válogatottra a január 12-i rajtig még egy dunaújvárosi nemzetközi felkészülési torna vár január 4. és 6. között.

női világliga, európai selejtező, 3. forduló:

Görögország – Magyarország 5-9 (1-1, 2-2, 2-4, 0-2)
a magyar csapat gólszerzői: Parkes 4, Garda 2, Tóth-Csabai, Rybanska, Szilágyi 1-1

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik