Sport

Magyar játékos lett az év legjobbja a Total Waterpolo szavazásán

A férfiaknál Varga Dénest választották a év legjobb vízilabdázójának a Total Waterpolo nemzetközi szaklap szavazásán. A szakemberek, a média és a közönség voksainak összegzése alapján a nőknél Keszthelyi Rita a második lett.

A vlv.hu hétfői beszámolója emlékeztet, hogy a szavazást harmadik éve szervezi meg a Total Waterpolo. Mindkét szakágban – férfi és női – 30 szakembert kértek fel a voksolásra, ők csak saját szakáguk legjobbjaira szavazhattak. Mindenkinek a legjobb öt játékost kellett sorrendbe állítania, s az egyes vízilabdázók ennek alapján 5, 4, 3, 2 és 1 pontot kaptak.

A média felkért képviselői, 18 szerkesztőség, illetőleg szakíró (Magyarországról a vlv.hu) mindkét szakág képviselőire leadhatták szavazataikat, ugyanolyan pontozásos rendszerben, mint a szakemberek.

A játékosok összesített pontszáma úgy alakult ki, hogy a fenti módon kialakult pontszámokhoz hozzáadták a közönségszavazás végeredményét. Voksolni a neten lehetett, a pontszámok itt a következők voltak a helyezések sorrendjében: 25, 20, 15, 10, 5.

A nőknél a közönségszavazást Keszthelyi Rita nyerte Gurisatti Gréta előtt. A két magyar az interneten leadott voksoknak összesen több mint 56 százalékát vitte el. Az összesítést Ashleigh Johnson nagy előnnyel nyerte meg, Keszthelyi a spanyol Roser Tarragót megelőzve lett második.

A férfiaknál Varga Dénes játéka a közönségnél egyértelmű első helyet eredményezett, a netes voksok 52,43 százalékát zsebelte be, megelőzve a német Marko Stammot (11,32 százalék) és Francesco Di Fulviót (10,38 százalék). Összesítésben óriási volt a verseny az olasz világbajnok Di Fulvio és Varga Dénes között, utóbbi végül nyolcpontos előnnyel győzött.

Nagyon örülök ennek a díjnak. A vízilabda-pályafutásom – talán mondhatjuk – utolsó szakaszába lépve sikerült egy olyan szezont produkálnom, olyan teljesítményt nyújtanom, amivel bezsebelhettem ezt az elismerést. Talán nem kell ecsetelni, hogy milyen sikeres szezonon vagyunk túl a Fradival. Látni kell, hogy sokan a válogatottbeli szereplést tartják a legfontosabbnak egy adott szezonban és ezen a téren nekem nem sikerült bizonyítanom, így külön nagy elismerésnek tartom ezt a díjat

– mondta a vlv.hu-nak a Bajnokok Ligája-győztes pólós, aki kiemelte: nagyra értékeli, hogy megnyerte a közönségszavazást.

A végeredmény

Férfiak:
1. Varga Dénes 159 pont
2. Francesco Di Fulvio (olasz) 151
3. Felipe Perrone (spanyol) 58

 

Nők:
1. Ashleigh Johnson (amerikai) 121
2. Keszthelyi Rita 84
3. Roser Tarrago (spanyol) 82

Kiemelt fotó: Facebook/FTC Vízilabda

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik