Sport

A kiesés széléről táncolt vissza a darts-vb legszínesebb figurája

A darts világbajnokság második fordulójában óriási meccset vívott egymással a hetedik kiemelt Peter Wright, valamint a Fülöp-szigeteki Noel Malicdem.

A színes hajáról és extravagáns öltözékéről híres Wright ezúttal karácsonyi színekben, pirosban és zöldben pompázott, és 3-0-ra megnyert szettel indította a meccset. A második játszmát rendesen kijátszották, 2-2-nél Malicdem 68-ról kiszállva egyenlített.

A harmadik játszmában Malicdem 106-ról, Wright 110-ról kiszállva nyert leget, végül a skót egy 11 nyilas játékkal nyerte meg a szettet. Malicdem nem adta fel, a negyedik szett az övé lett, sőt, a döntő játszmában 2-0-ra elhúzott, vagyis egy legre került a továbbjutástól. Wright megrázta magát, egy 140-es kiszállóval mentette rövidítésre a meccset.

5-5-ig fej fej mellett haladtak a felek, így jöhetett a hirtelen halál, amelyben Malicdem visszaesett, Wright pedig élt a lehetőséggel, és 32-ről kiszállva lezárta a meccset.

Szintén bejutott a harmadik körbe két német, Max Hopp és Nico Kurz, előbbi Benito van de Past verte 3-2-re, míg Kurz Joe Cullennek intézett nyugis, dartsmentes karácsonyt. A tavalyi elődöntős Nathan Aspinallra ráijesztett az első vébéjét játszó amerikai Danny Baggish, ám a folytatás már az angol dartsosról szólt, aki 3-1-gyel ment tovább.

PDC darts-vb, 2. forduló:

Nathan Aspinall (angol) – Danny Baggish (amerikai) 3-1
Nico Kurz (német) – Joe Cullen (angol) 3-1
Max Hopp (német) – Benito van de Pas (holland) 3-2
Peter Wright (skót) – Noel Malicdem (Fülöp-szigeteki) 3-2

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik