Sport

A hokisok kitartanak az oroszországi vébé mellett

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) mindent megtesz annak érdekében, hogy az eredeti terveknek megfelelően Oroszország rendezhesse meg a 2023-as A csoportos jégkorong-világbajnokságot.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfőn laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől, illetve világesemények szervezésétől.

Eltiltották Oroszországot a nemzetközi versenyektől
A tiszta sportolók semleges színekben indulhatnak.

Az IIHF májusban határozott arról, hogy a négy év múlva esedékes tornának Szentpétervár lesz a házigazdája, a szövetség elnöke, Rene Fasel pedig nem szeretne ezen változtatni.

Most semmi nem biztos, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük az érdekeinket és a szövetségünket. Bízunk abban, hogy nem politikai, hanem fair döntés fog születni az ügyben

– fogalmazott a sportvezető annak kapcsán, hogy az orosz doppingellenes ügynökség (RUSADA) jövő csütörtökön vitatja meg, fellebbezzenek-e a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a WADA döntése ellen. Fasel hozzátette, ha lesz fellebbezés, a saját döntésükkel megvárják a CAS ítéletét.

A jövő évi jégkorong-világbajnokságot Svájcban (Zürich, Lausanne), a 2021-es tornát Fehéroroszországban (Minszk) és Lettországban (Riga), míg a 2022-es eseményt Finnországban (Helsinki és Tampere) rendezik.

Kiemelt kép: Mikhail Svetlov/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik