Sport

Minden idők egyik legjobb hokikapusának fia Budapestre igazolt

Minden idők egyik legjobb jégkorongkapusa, Martin Brodeur nem ismeretlen a hazai szurkolók előtt, és elképzelhető, hogy hamarosan személyesen is tiszteletét teszi Magyarországon. Fia, Jeremy ugyanis az Erste Ligában szereplő Hokiklub Budapesthez írt alá. A hírt a klub a hivatalos honlapján jelentette be.

A 23 éves kapus legutóbb az SPHL (Southern Professional Hockey League) első helyén álló Peoria Rivermen csapatában szerepelt.

Szerettem Amerikában játszani, viszont szerettem volna egy új helyen kipróbálni magam, leginkább Európa volt a cél. Úgy érzem ez egy jó lehetőség a számomra, és szeretném is kihasználni minden percét. Nagyon jó volt az első edzésem, a társak barátságosak, úgy érzem, szívesen látnak a csapatban

– nyilatkozta.

A fiatal játékos édesapja, Martin Brodeur 22 szezont húzott le az NHL-ben, ebből 21 idényben a New Jersey Devilsben játszott. Háromszor nyert Stanley-kupát, ötször lett első a Keleti főcsoportban, a kanadai válogatottal pedig 2002-ben és 2010-ben olimpiai bajnok, 1996-ban és 2005-ben pedig vb-ezüstérmes volt.

Kiemelt fotó: Facebook/Kanadai Magyar Hokiklub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik