Sport

Háfráék a jövőt építő címvédő ellen búcsúznak a vébétől

Hétfő délelőtt befejeződik a magyar női kézilabda-válogatott számára a Japánban rendezett világbajnokság, az 13. helyért – azaz az Elnök-kupáért – rendezett mérkőzésen a címvédő Franciaország lesz az ellenfél.

A női válogatottal sohasem fordult még elő, hogy egy világbajnokságon ne tudjon legyőzni európai csapatot. Az idei rossz szériát 10 órától törheti meg, bár Franciaország ellen nem számít esélyesnek.

A címvédő úgy érkezett meg a világbajnokságra, hogy a tavalyi Európa-bajnoki győzelemmel már megszerezte a kvótát a jövő évi olimpiára. Olivier Krumbholz kapitány szerint játékosai egyszerűen nem tudták kezelni azt a tényt, hogy ott vannak a 2020-as játékokon, és ez zavart okozott a fejekben.

Miután kiesett a csoportból, félő volt, hogy összeesik az együttes, a vasárnapi, Angola elleni első félidőben érezni is lehetett a bizonytalanságot. Azonban 9-9 után egy szenzációs második játékrésszel sikerült 28-17-re nyerni.

Nagyon örülök a győzelemnek, mert féltem kiváló tulajdonságokkal rendelkező angolai csapattól. Támadásban gyönyörűen és türelmesen játszottunk, azt kell mondanom, hogy a fiatalok nagyon jók voltak. A közelmúltban hiányzott az élet öröme, most viszont az volt a benyomásom, hogy mosolyok voltak az arcokon

– nyilatkozta Krumbholz.

Szerint ugyan későn jött a jó játék, és már nem leget jó eredményt elérni a vébén, de a mérkőzés több volt, mint bátorító a jövőre nézve.

„A jövő nyárra való tekintettel minden mérkőzést komolyan kell vennünk” – nyilatkozta Catherine Gabriel, a Nantes 25 éves kapusa.

A Metz balszélsője, Manon Houette szintén úgy fogalmazott, a magyarok elleni csata már felkészülés Tokióra.

Az utolsó két meccsünk nem egy nehéz vébé zárása, hanem valami újnak a kezdete.

A magyar válogatott két évvel ezelőtt, a németországi világbajnokságon is a franciák ellen zárta a tornát, akkor a nyolcaddöntőben a későbbi aranyérmes 29-26-ra győzött.

A két csapat nagy tornán eddig 11 alkalommal találkozott egymással, 5 magyar győzelem mellett a mérleg 6 francia sikert mutat. Az eddigi 48 összecsapás összmérlege: 29 magyar győzelem, 17 francia siker és két döntetlen.

A hétfői program

Középdöntő, 2. forduló, 1. csoport
7.00: Németország-Szerbia
10.00: Dánia-Hollandia
12.30: Dél-Korea-Norvégia

 

alsóházi rájátszás, a 13. helyért
10.00: Franciaország-Magyarország

 

a 15. helyért
7.00: Argentína-Angola

 

a 17. helyért:
10.00: Brazília-Szenegál

 

a 19. helyért:
7.00: Szlovénia-Kongói DK

 

a 21. helyért:
4.30: Kazahsztán-Kuba

 

a 23. helyért:
4.30: Kína-Ausztrália

Kiemelt fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik