Sport

Császár: Ha kellek, megyek, de előbb megkérdezem a családom

Császár Gábor nem zárkózik el attól, hogy pályára lépjen a magyar férfi kézilabda-válogatottban a januári Európa-bajnokságon.

A svájci bajnok Kadetten Schaffhausen irányítója a januári, dániai világbajnokságon alig kapott játéklehetőséget az azóta leváltott Vladan Matics, Csoknyai István edzőpárostól, ezért már akkor visszatért a klubjához, amikor a válogatott még versenyben volt.

Császár Gábor: Az egy megalázó kis helyzet volt
Bár azt hitte, túltette magát a világbajnokságon történteken, az egész tavaszát meghatározta az az emlék.

A két szövetségi kapitány tavasszal sem számított rá, és egyelőre az új szakvezető, Gulyás István sem vette fel vele a kapcsolatot. A visszatérése azért szolgáltat témát néhány hete, mert a Veszprém és a Tatabánya irányítója, Lékai Máté és Juhász Ádám is komoly térdsérüléssel küzd.

Az Európai Kézilabda Szövetség honlapján csütörtökön megjelent interjúban a 35 éves Császár úgy fogalmazott, egyelőre nem gondol az Európa-bajnoki szereplésre.

Azonnal felhívtam Lékai Mátét, amikor megsérült a térde. Remélem, a lehető leghamarabb tökéletesen felépül. Ha a nemzeti csapatnak szüksége lenne rám, akkor mindenképpen megfontolnám a lehetőséget. Először azonban megkérdezném a családomat. Egyrészt megtanultam élvezni a szünetet, másrészt a magyar válogatott tele van fiatal és tehetséges játékosokkal.

Császár az eddigi hét mérkőzésen 41 gólt dobott a Bajnokok Ligájában, a dán GOG ellen például 16-szor volt eredményes.

Császár 16 góllal szórta meg az ellenfelet a BL-ben
A GOG már előre tartott a magyar kézistől, aki brutális hatékonysággal tüzelt egész meccsen.

A magyar válogatottban 2004 óta 247 meccsen 845 gólt szerzett, és 2004-ben, illetve 2012-ben is tagja volt az olimpiai negyedik helyezett csapatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik