Sport

„Zlatan nagyszerű példakép volt, de most nem kedvelem őt”

Viktor Bergström hosszú ideig súlyos titkot hordozott, amiről senki sem tudott: szerencsejáték-szenvedélye óriási pazarlással járt. A svéd férfi kézilabda-bajnokság újonc csapatában, a HK Varbergben védő kapus azonban kikecmergett a bajból és saját lábára állt.

A 25 éves sportember évekig óriási összegeket költött sportfogadásokra és online kaszinókra, a mélypontot tavaly érte el, amikor egy este 160 ezer svéd koronát (több mint 4,5 millió forintot) játszott el.

Amint ez megtörtént, leültem és elgondolkodtam. Felhívtam a barátnőmet, és mindketten csak sírtunk

– mesélte Bergström a stv.se portálnak.

A szerencsejáték-függőség teljesen átvette az irányítást az életében, alig várta, hogy szombt legyen, és elaludjon a barátnője, már osont is a számítógéphez, hogy játszhasson. „Eleinre még beállítottam az ébresztőt magamnak, de egy idő után az agyam jelzett, itt az idő. Aztán egyszer csak ráébredtem, változtatnom kell.” – mesélte.

Manapság Bergström kritikusan reagál a szerencsejáték-társaságok agresszív marketingmódszereire.

„Ezek a cégek teljesen beteggé teszik az embereket. Láttak, hogy folyamatosan játszom, és figyelmeztető jelzést kellett volna adniuk. Ehelyett ingyenes kirándulásokkal és újabb ajánlatokkal bombáztak.”

Emiatt nagyon neheztel a sztárokra, többek között Zlatan Ibrahimovicra is, aki szintén beállt egy szerencsejáték cég mögé és vállalta, hogy a reklámarca lesz.

„Zlatan nagyszerű példakép volt, de most nem kedvelem őt. Nem hiszem, hogy mindig tudja, mit csinál. Hogy ezzel árthat, hiszen a rá figyelő fiatalok azt gondolják, hogy akkor ők is játszhatnak” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: Facebook/HK Varberg

Ajánlott videó

Olvasói sztorik