Sport

Shane Tusup itt van Budapesten

Sokáig úgy tűnt, kihagyja a pénteken kezdődő budapesti világkupa-versenyt Shane Tusup. Az amerikai edző a határidőt figyelmen kívül hagyva nem regisztrálta magát a FINA akkreditációs csatornáján, azt a látszatot keltve, hogy új tanítványa, az olasz Ilaria Cusinato, valamint edzőtársai, Bujdosó Zsombor és Földházi Dávid nélküle szerepelnek a Duna Arénában.

Shane Tusup: Nem tagadom, padlóra kerültem
Az élet néha szívás, mondja Shane Tusup, akinek össze kellett kapnia magát, miután elvált Hosszú Katinkától, különben nem lenne hiteles a motivációs előadásokon. Soha nem tartotta magát úszóedzőnek, de bárki megkeresheti, akinek van egy jó ötlete. Interjú.

Hosszú Katinka ex-férje és edzője azonban itt van Budapesten, jelenlétére Turi György mesteredző csütörtökön délelőtt hívta fel az SzPress Hírszolgálat figyelmét. A két szakember csütörtökön egymás közelében tartotta meg edzését.

Tusup a válása után padlóra került, ahonnan sikeres golfjátékosként, valamint motivációs tréningek vezetőjeként próbált felemelkedni. Aztán augusztus közepén váratlanul bejelentette, hogy Cusinató edzője lesz.

Bírhatja-e Szilágyi Liliána a brutális Tusup-tempót?
Az úszók kapitányának, Sós Csabának kételyei vannak az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi edzőválasztásával kapcsolatban. A páros tagjai mindketten hasonlóan szenvedélyes karakterek, ami veszélyes lehet, ráadásul az idő is szorítja őket.

Később csatlakozott hozzá a 15 éves Bujdosó Zsombor és Földházi Dávid, a héten pedig újabb magyar úszó, Szilágyi Liliána olimpiai felkészítését vette át.

Kiemelt fotó: SzPress Hírszolgálat 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik