Sport

Két magyar birkózó is olimpiai kvótát szerzett a vébén

A magyar színeket képviselő Muszukajev Iszmail, valamint Sastin Marianna is olimpiai kvótát szerzett csütörtökön a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, miután bejutott az elődöntőbe.

A dagesztáni származású, honosított Muszkajev palaui és San Marinó-i ellenfelét is hallatlan magabiztossággal verte a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában, sőt az olimpiai bajnok Vladimer Khinchegashvilivel is elbánt egy nagyon koncentrált birkózással. A negyeddöntőben az idei Európa-bajnoki ezüstérmes Selahattin Kilicsallayan várt rá, akit technikai tussal vert 15-2-re, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Sastin Marianna személyében az első női kvótásunk is megvan, a Vasas világbajnoka magabiztosan verte korábban olasz és dél-koreai riválisát a nők 62 kilogrammos kategóriájában. Az elődöntőért a moldáv Mariana Cherdivara Esanut kellett legyőznie, végül ezt hátrányból fordítva sikerült is megtennie, 5-3-ra nyert.

Sajnos a fináléba már egyiküknek sem sikerült bejutnia, Muszukajevet a legutóbbi vb-ezüstérmese, az orosz Gadzsimurad Rasidov szoros meccsen 3-0-ra, míg Sastint a címvédő bolgár Taybe Mustafa Yusein 10-0-ea verte. Mindkettejük várja bronzmeccses ellenfelét.

Korábban ketten szereztek kvótát a világbajnokságon szereplő magyarok közül, vasárnap a kötöttfogású Lőrincz Viktor (87 kg), hétfőn pedig bátyja, Tamás (kötöttfogás 77 kg) biztosította a súlycsoportban a magyar helyet a 2020-as olimpián.

Kiemelt kép: facebook.com/pg/magyarbirkozosport

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik