Sport

19 éves lány tesz csodát a US Openen, Nadal is ott van az elődöntőben

Bianca Andreescu álommenetelése tovább folytatódik a US Openen: a 19 éves, román származású, de kanadai színekben játszó teniszező bejutott ugyanis az amerikai nyílt bajnokság elődöntőjébe. A 15. helyen kiemelt Andreescu a belga Elise Mertensszel találkozott a legjobb nyolc között, és szetthátrányba került ugyan, végül két óra három perces mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást.

Andreescu karrierje során mindössze negyedszer főtáblás egy Grand Slamen, a második körnél tovább eddig nem jutott.

„Azt hiszem mindenkit sokkolna, ha bejutna egy Grand Slam-elődöntőbe, mert erről álmodunk gyerekkorunk óta, attól kezdve, hogy először ütőt fogtunk a kezünkbe. Keményen dolgoztam, hogy nekem ez sikerüljön, hiszem, hogy megérdemelten vagyok itt, ahol és remélem még tovább jutok” – mondta a mérkőzés után Andreescu, aki Caroline Wozniacki 2009-es menetelése óta az első tizenéves, aki négy közé jutott a US Open női versenyében.

A 13. helyen kiemelt svájci Belinda Bencic lesz majd az ellenfele a négy között, aki két szettben verte a horvát Donna Vekicet.

A férfiak mezőnyében is kialakult a második elődöntős páros, és itt is volt egy meglepőbb eredmény: ezt az olasz Matteo Berrettini szállította, a 23 éves játékos ez végletekig kiélezett meccsen, döntő szett tie-breakben verte a francia Gael Monfilst. A 23 éves játékos karrierje első Grand Slam-alődöntőjét játszhatja majd, az ellenfele ráadásul a második helyen kiemelt Rafael Nadal lesz, aki a papírformának megfelelően, három szettben takarította el az útból az argentin Diego Schwartzmant.

Eredmények – US Open, negyeddöntők

férfiak:
Nadal (spanyol, 2.)-Schwartzman (argentin, 20.) 6:4, 7:5, 6:2
Berrettini (olasz, 24.)-Monfils (francia, 13.) 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (7-5)

Az elődöntő párosítása: Medvegyev (orosz, 5.)-Dimitrov (bolgár), Nadal-Berrettini

 

nők:
Andreescu (kanadai, 15.)-Mertens (belga, 25.) 3:6, 6:2, 6:3
Bencic (svájci, 13.)-Vekic (horvát, 23.) 7:6 (7-5), 6:3

Az elődöntő párosítása: Bencic-Andreescu, Szvitolina (ukrán, 5.)-S. Williams (amerikai, 8.)

Nyitókép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik