Sport

Baby Federer hazaküldte az igazit

Nem lesz álomdöntő a US Openen, miután Roger Federer a negyeddöntőben kikapott a bolgár Grigor Dimitrovtól.

A két játékos korábbi hét meccsét egyaránt Federer nyerte meg, és 6:3-mal most is övé lett az első játszma. Dimitrov 6:4-gyel egyenlített, de a harmadik szett után ismét a svájci zseni állt jobban – a végén mégis a korábban Baby Federerként emlegetett Dimitrov örülhetett. A meccs hajrájában Federer a hátát fájlalva ápolást kért, később azt nyilatkozta, az egész meccsen érezte, de ettől még képes volt játszani.

A végén érződött, hogy nincs a legjobb állapotban, én pedig kihasználtam az összes adódó lehetőséget

– nyilatkozta Dimitrov, aki 2017-ben a harmadik helyen állt a világranglistán, most azonban csak a hetvennyolcadikként jegyzik. A bolgár először játszhat elődöntőt New Yorkban, pályafutása során pedig harmadszor jutott el egy GS-tornán a legjobb négy közé.

Federer tavaly az ausztrál John Millman ellen zúgott ki a US Openen a legjobb 16 között, vagyis egymás után második évben fordul elő, hogy a világranglistán a top ötvenen kívül jegyzett játékos búcsúztatja el, pedig ilyen vele korábban egyszer sem fordult elő az év utolsó GS-versenyén.

„Csalódott vagyok, mert úgy érzem, jól játszottam. Ezt a lehetőséget elmulasztottam, pedig továbbjutás esetén lett volna két napom pihenni” – sajnálkozott Federer.

A kiesése és Novak Djokovic korábbi visszalépése azt jelenti, hogy Rafael Nadal immár első számú favoritnak tűnik, Dimitrov pedig az elődöntőben a Stan Wawrinkát legyőző orosz Danyiil Medvegyevvel találkozik, vagyis azon az ágon biztosan olyan jut a fináléba, aki még nem játszhatott a trófeáért a GS-tornákon.

A nőknél karrierje során 13. alkalommal jutott be a négy közé egyesben a US Openen az amerikai Serena Williams, aki a negyeddöntőben magabiztosan győzte le a kínai Vang Csiangot.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Dimitrov (bolgár) – Federer (svájci, 3.) 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2
Medvegyev (orosz, 5.) – Wawrinka (svájci, 23.) 7:6 (8-6), 6:3, 3:6, 6:1

 

nők:
S. Williams (amerikai, 8.) – Vang (kínai, 18.) 6:1, 6:0
Szvitolina (ukrán, 5.) – Konta (brit, 16.) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik