Sport

Az amerikai váltó Budapesten döntötte meg Milákék junior világcsúcsát

A Budapesten rendezett junior úszó világbajnokság pénteki versenynapján rendezték a 4×200-as férfi gyorsváltó döntőjét. A fináléban úgy állhatott rajtkőhöz a magyar csapat, hogy egyrészt Zombori Gábor személyében junior világbajnoki csúcsot úszó versenyzőnk szerepelt a futamban, másrészt a junior világcsúcsot is a magyar váltó tartotta 7:10.95-ös idővel.

Ezt a rekordot döntötte meg péntek este két másodperccel az amerikai váltó.

A tengerentúli csapat nem tudott azonnal élre állni, de apránként egyre jobban elhúzott. Egy időben az oroszok is még jó egy testhosszal az eddigi rekord előtt tempóztak, ám végül csak az amerikaiak tudták tartani a lépést a csúccsal. Ők viszont nagyon, a végén 7:08.37-tel ért célba az Amerikai Egyesült Államok négyese.

A magyar csapatban Zombori Gábor kezdett, második helyen fordult 50 és 100 méter után is, ól tartotta a tempót. Pap Bálint eleinte még tartotta a második helyet, de szép lassan elhízott az amerikai, az orosz és az ausztrál váltó is. Ulrich Botondnak és Szabados Bencének így már a csehekkel kellett küzdenie, végül a magyar csapat hatodik helyen végzett 7:25.14-es idővel.

Pénteken még egy magyar érdekeltségű döntő volt, a női 100 méter mellen ötödik legjobb idővel döntőbe jutó Békési Eszter kicsit beragadt a rajtnál és bár megpróbált nagyot hajrázni, végül nem sikerült előrébb jönnie, 1:09.06-os idővel nyolcadikként csapott célba.

Kiemelt kép: Ian MacNicol/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik