Sport

Berecz Blanka óriási hajrával nyert ezüstöt a junior úszóvébén

Zombori Gábor keddi, 400 gyorson elért aranya után szerdán is érmes reményekkel várhattuk a Duna Arénában zajló junior úszó-világbajnokság számait.

A nők 200 méteres pillangóúszásában az ifjúsági olimpiai bajnok Berecz Blanka a második, Fábián Fanni pedig az ötödik legjobb eredménnyel lett finalista. A délutáni döntő első ötven méterén Lillie Nordmann nagyon belekezdett, féltávnál azonban már egy másik amerikai Charlotte Hook vezetett, Berecz pedig felkapaszkodott a harmadik helyre és ezt tartotta 150 méternél is.

A hajrát Nordmann bírta a legjobban (2:08.24), Berecz óriási hajrával 2:08.93 perces egyéni csúccsal a második lett, Hooké lett a bronzérem, Fábián pedig 2:09.94-gyel a 4. helyen csapott célba.

Zombori Gábor saját csúcsát továbbjavítva lett világbajnok
Újabb szenzációs győzelmet aratott a magyar úszó.

200 gyorson ismét Zombori Gáborért lehetett szurkolni, a Budafóka SE sportolója az ötödik idővel jutott döntőbe, ahol ötvennél a 4., féltávnál a harmadik helyen állt. A hajrát az ötödik helyről kezdte meg, de végül a hetedik lett 1:47.71-gyel – a győzelmet az amerikai Luca Urlando szerezte meg (1:46.97).

Női 800 méter gyorson Mihályvári-Farkas Viktória 8:36.30-cal, ugyancsak nagy egyéni csúccsal ötödik lett.

A Jászó Ádám, Böhm Sebestyén, Hatházi Dóra, Szőke Zita összeállítású 4×100-as mix vegyesváltó nyolcadikként zárt.

Kiemelt fotó: Giorgio Scala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik