Sport

Az úszószövetség elnöke megható bejegyzést írt Milák Kristófról

Milák Kristófról cikkeznek a világon mindenhol, miután elképesztő úszással megdöntötte 200 pillangón a világrekordot és vb-győztes lett.

Milák Kristóf szenzációs világcsúccsal világbajnok
Őrült nagyot úszva, világcsúccsal szerezte meg élete első világbajnoki címét a fiatal magyar klasszis.

A korábbi világcsúcstartó Michael Phelpstől elkezdve Hosszú Katinkáig mindenki kifejezte már nagyrabecsülését, a sorból pedig nem maradhatott ki Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke sem.

A FINA vezetői azt mondták nekem: ez az egy úszás legalább 10%-kal megnövelte az egész kvangdzsui világbajnokság értékét. Szóval köszönöm neked, Bajnok, hogy ismét Magyarországtól hangos az uszodák világa!

– indítja gondolatmenetét a sportvezető, majd a szülők és Selmeci Attila edző dicséretét követően folytatta gondolatait.

„Amikor tegnap este Huszein Al-Muszallam, a FINA első alelnöke megkérdezte tőlem, lenne-e kedvem átadni a 200 pillangó aranyérmét Kristófnak, bevallom, megilletődtem, de persze hihetetlenül jól esett. Ebben a kérdésben ugyanis – azon túl, hogy kicsit megelőlegezett bizalomnak tűnt, de persze nagyon is bíztam, bíztunk Benned – benne volt a teljes magyar úszósport elképesztő nemzetközi megbecsülése, Hargitaytól Egerszegin és Darnyin át Gyurta Daniig és Katinkáig. Jó érzés, hogy ilyen helyünk van, ilyen megbecsülésünk lehet az úszóvilágban.”

Milák a magyar úszósport 30. nagymedencés világbajnoki aranyát nyerte, a felnőttek között először állt a dobogó tetején vb-n. A nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében győztes Rasovszky Kristóf és a 200 méter vegyesen sporttörténelmi, sorozatban negyedszer első Hosszú Katinka után ő harmadik magyar világbajnok a Koreai Köztársaságban.

Eredmények, férfi 200 méter pillangó, világbajnok:

1. MILÁK KRISTÓF 1:50.73 perc – világcsúcs
2. Szeto Daija (Japán) 1:53.86
3. Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 1:54.15
4. Federico Burdisso (olasz) 1:54.39
5. Gyenyisz Keszil (ukrán) 1:54.79
6. Zach Harting (amerikai) 1:55.69
7. Leonardo de Deus (brazil) 1:55.96
8. KENDERESI TAMÁS 1:57.10

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik