Sport

Phelps Milákról: Az utolsó száz métere hihetetlen volt

Milák Kristóf élete első világbajnoki címét nyerte, ráadásul egészen hihetetlen úszással, Michael Phelps 2009-ben elért, cáparuhás világrekordját (1:51.51) felülmúlva.

Az új csúcs 200 pillangón 1:50.73, 19 évesen úszta meg ezt az érdi klasszis.

Milák Kristóf szenzációs világcsúccsal világbajnok
Őrült nagyot úszva, világcsúccsal szerezte meg élete első világbajnoki címét a fiatal magyar klasszis.

Phelps 18 éven át volt a leggyorsabb a távon, a rekordja pedig megdöntethetlennek tűnt. Épp ezért volt kíváncsi rá mindenki, mit szólt Milák teljesítményéhez, a New York Times-nak pedig sikerült is elérnie őt:

Kissé frusztráló megélni, hogy elesett ez a csúcs, mégsem lehetnék boldogabb, hisz láttam, hogyan csinálta. Ennek a kölyöknek az utolsó száz métere egyszerűen hihetetlen volt. Egy óriási 200 pillangót rakott össze, elejétől a végéig

– idézi a Magyar Úszó Szövetség Phelps nyilatkozatát.

A 23-szoros olimpiai és 26-szoros világbajnok Phelps hozzátette, megemeli a kalapját Milák előtt, aki hitt abban, hogy megdöntheti ezt a rekordot.

Volt egy srác, aki meg akarta csinálni, aki álmodott arról, hogy megcsinálja, aki rájött, hogyan lehet megcsinálni, aki addig dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán, de igazán kőkemény munkát, ami ahhoz kell, hogy végül megdöntse ezt a csúcsot. Megemelem a kalapom előtte.

Egy korábbi világcsúcstartó, a szintén amerikai Mel Stewart is lelkendezett már korábban Milák Kristóf győzelme kapcsán, a világ- és olimpiai bajnok konkrétan azt írta, hogy az elmúlt húsz év legkomolyabb teljesítményét láthattuk.

Az utolsó 50 méter:

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik