Sport

Vívó-vb: Pusztai Liza közel volt az újabb csodához

Kedd délelőtt a budapesti vívó-világbajnokság utolsó versenynapján a női kardcsapatért szoríthatott a magyar közönség, akik az olaszok ellen léptek pástra a negyeddöntőben.

A Pusztai Liza, Márton Anna, Katona Renáta hármas visszafogottan kezdett, az olaszok mindjárt az elején magukhoz ragadták a vezetést. A hatodik vívó után, a befejező kör kezdete előtt 30-20-ra vezettek, valami olyasmi csodában reménykedhettünk, mint amilyet Pusztai Liza mutatott be a hétfő esti nyolcaddöntőben, amikor 40-32-es lengyel vezetésnél pástra lépett és 45-41-re fordítani tudott.

Csodát tett Pusztai Liza a világbajnoki negyeddöntőben
Pusztai Liza csodát tett a budapesti vívó-világbajnokságon.

A csoda azonban nem akart jönni, sőt, a hetedik vívók után tovább nőtt a különbség (35-21), majd Márton Anna sem tudott csökkenteni a hátrányon (40-24).

Zárásként Pusztai Vecchi ellen próbált szépíteni és valami hasonlóba kezdett, mint hétfő este: nyolc tust adott zsinórban, mire az olasz meg tudta egyszer vágni. Eztán gyors tusváltás után 42-32-re alakult az eredmény, majd két olasz találat után Pusztai bevágott hat tust is zsinórban (44-38), de ezzel is csak kozmetikázni tudta a végeredményt.

Ugyan 14-5-re megverte az olaszok csapat világbajnokát az utolsó asszóban, de válogatottunk 45-38-ra végül kikapott és nem jutott be az elődöntőbe.

(Kiemelt képen Pusztai Liza, Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik