Sport

Közel járt az újabb bravúrhoz a női kosárlabda-válogatott

A csoportgyőztesként már negyeddöntős magyar válogatott tét nélküli mérkőzésen 59-58-ra kikapott Törökországtól vasárnap a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság harmadik fordulójában Nisben, írja az MTI. A török a hatodik, a magyar az ötvenedik a nemzetközi szövetség legutóbbi világraglistáján – igaz, ők mindkét korábbi meccsüket elveszítették, így győzelmüktől függetlenül búcsúznak a csoportkör után.

A magyarokokat az eddig kevesebb lehetőséghez jutott játékosok is magabiztosan tartották meccsben a csapatot, és a kemény védekezésnek köszönhetően az ellenfél a második negyedben csak 8 pontig jutott. A nagyszünetben 26-27 volt az állás. Fordulás után 11 ponttal elhúztak a törökök, ekkor Studer Ágnes vette vállaira az együttest, amely 47-41-re felzárkózott a 30. percre. Ezt követően újra nőtt a különbség, és noha Studerék nagyot küzdöttek az izgalmas hajrában, egyenlíteni már nem sikerült. A nemzeti csapat legjobbja Határ Bernadett lett 15 ponttal.

A magyar válogatott öt ponttal zárta a csoportküzdelmeket, és legközelebb csütörtökön a belgrádi negyeddöntőben lép pályára. Az ellenfél a lettországi A csoport másodikja vagy a B csoport harmadikja lesz, az a két gárda hétfőn csap össze a rigai nyolcaddöntőben.

Eredmény – C csoport, 3. forduló

Törökország-Magyarország 59-58 (19-14, 8-12, 20-15, 12-17)

Pontszerzők: Stokes 11, Cakir 11, Canitez 10, Caglar 8, Koksal 7, Bilgic 4, Cora 4, Alben 2, Güclü 2, illetve Határ 15, Dubei 11, Studer 11, Zele 11, Horváth 3, Lelik 3, Horti 2, Varga 2

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik