Sport lineup

A kosárlabdát többé már nem az USA uralja

Miután egy kanadai csapat, a Toronto Raptors a történelemben először elhozta az Egyesült Államokból az NBA győztesének járó trófeáját, a liga kiosztotta az év legjobb játékosainak járó díjakat. Óriási meglepetés nem történt, de mégis különös, hogy a legfőbb kategóriákban európai és afrikai győzteseket hirdettek, ezzel idén végleg megtörve az amerikaiak hegemóniáját.

A liga legértékesebb játékosa (MVP) a nigériai-görög Giannis Antetokounmpo lett. A mindössze 24 éves Görög szörny James Hardent és Paul George-ot előzte meg. Giannisról, az életéről, itt írtunk bővebben.

Hány tengerparton kamu napszemüveget áruló migránsnak teljesül minden vágya? Egynek már biztosan!
Sepoliából Milwaukeeba. Így lett egy éhező bevándorlóból az NBA legsokoldalúbb szupertsztárja.

A legtöbbet fejlődő játékost a Raptors adja, a kiválasztott a bajnoki címben óriási szerepet kapó kameruni Pascal Siakam lett. Siakam története is megér egy misét, már-már szó szerint, hiszen 15 éves koráig papnak készült.

A liga legjobb védőjének zsinórban másodszor a francia Rudy Gobert-t (Utah Jazz) választották. A legjobb újonc pedig az NBA jövőjének egyik legnagyobb sztárja, a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks) lett.

Egy fontos díjat csak behúztak az amerikaiak, amikor az Év edzőjének a Milwaukee Bucks vezetőedzőjét, Mike Budenholzert választották.

Kiemelt fotó: Michael Kovac/Getty Images for Turner Sports

Ajánlott videó

Olvasói sztorik