Sport

Ruiz: Joshuának csak egy esélye van, ha menekül

A világ ökölvívásért rajongó fele egy emberként várja a bejelentést arról, hogy mikor és hol lesz a visszavágó Andy Ruiz Jr. és Anthony Joshua között. Mint ismert, a két nehézsúlyú június elején a New York-i Madison Square Gardenben bunyózott, a mexikói felmenőkkel bíró Ruiz pedig a boksztörténelem egyik legnagyobb meglepetését okozva négyszer is padlóra küldte ellenfelét, a britet a hetedik menetben léptették le.

Joshua legyőzése csak a kezdet volt a bokszvilágot sokkoló Ruiznak
A nehézsúly első mexikói világbajnoka belépett nagyágyúk közé, a riválisok sorban fognak állni azért, hogy vele bokszolhassanak.

Joshuának a szerződésben foglaltak szerint van esélye a visszavágóra, Ruiz is megadja neki ezt a lehetőséget, a meccs alighanem még idén lesz november-december magasságában. Nagy kérdés viszont, hogy Nagy-Britanniában, az USA-ban vagy esetleg Mexikóban. A brit érthetően az európai lehetőséget erőltetné.

Andy Ruiz tartott sajtótájékoztatót a lehetséges visszavágó kapcsán, az ESPN cikke szerint nem bánt kesztyűs kézzel Joshuával: a mexikói-amerikai szerint egyértelmű az újabb győzeleme.

Ismerem a gyengéit, én viszont sokkal jobban is tudok bokszolni. Az egyetlen dolog, amit tehet, hogy menekül, mert az ökölvívás nem megy neki

– mondta Ruiz, aki szerint tökéletes formában lesz a mérkőzésre, úgyhogy nem sok esélyt ad riválisának.

A Pusztítónak becézett Andy Ruizról írtunk korábban, elég nagy utat tett meg a világbajnoki övekig, amikor a legnagyobb lehetőség adódott előtte, azt megragadta és nem eresztette. Anthony Joshua megítélése közben nagyot zuhant, az ellenfelek ott ütik, ahol tudják, hetek óta csak őt szidja mindenki és általános vélekedés, hogy bár nyugdíjba küldte Vlagymir Klicskót, egy újabb Ruiz elleni vereség a karrierje végét is jelentheti.

A 120 kilós Pusztító, akit mindenki lenéz
A majdhogynem a semmiből előbukkant Andy Ruiz megütötte a főnyereményt: a nehézsúly királyával, Anthony Joshuával bokszolhat New Yorkban.

Nyitókép: Al Bello/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik