Sport

A pocakos mexikói kiütötte a verhetetlennek hitt Anthony Joshuát

Világszenzáció a New York-i Madison Square Gardenben: a mexikói, láthatóan túlsúlyos Andy Ruiz Jr. négyszer padlóztatta a nehézsúly verhetetlennek gondolt brit világbajnokát, Anthony Joshuát.

Ruizt, aki csupán egy hónapja ugrott be a doppingteszten megbukó Jarrell Miller helyett, teljesen esélytelennek tartották előzetesen a súlycsoport történetének egyik legjobbjának tartott Joshua ellen. Ám a harmadik menetben borult minden, Ruiz kétszer leütötte ellenfelét, aki bár fel tudott állni, a következő menetekben még háromszor volt a földön, a közönség és a szurkolók legnagyobb meglepetésére.

Ruizzal amúgy mi is foglalkoztunk egy hosszabb cikk erejéig: hiába nézte le mindenki – talán még Joshua is –, volt valami a levegőben.

A 120 kilós Pusztító, akit mindenki lenéz
A majdhogynem a semmiből előbukkant Andy Ruiz megütötte a főnyereményt: a nehézsúly királyával, Anthony Joshuával bokszolhat New Yorkban.

A hetedik menetben aztán egy padlózás után Joshua már nem bírta folytatni, így a 29 éves Andy Ruiz lett a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka.

Itt a teljes meccs:

Kiemelt fotó: Al Bello/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik