Sport

Női kézi-vb: kisorsolták a magyarok ellenfeleit

A dán Kim Rasmussen magyar női kézilabda-válogatottja elég simán, kettős győzelemmel, összességében 69-42-es gólaránnyal verte Ausztriát, ezzel kvalifikálta magát a Japánban, november 30-án kezdődő idei világbajnokságra.

Pénteken a vb-helyszínén megtörtént a sorsolás és igazán nem panaszkodhatunk, mert mellénk állt a szerencse, válogatottunk viszonylag könnyebb csoportba került.

Nem lehetünk elégedetlenek, örülök, hogy elkerültük az AB-ágat, azaz a két legerősebb csapatot, a franciákat és a norvégokat, valamint a stabil hollandokat, a dánokat, a mindig veszélyes szerbeket és a brazilokat is, így ezekkel a csapatokkal leghamarabb a helyosztókon találkozhatunk. A csoportunkban minden riválisunkkal szemben van győzelmi esélyünk, ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk, ezért stabilnak kell lennünk, noha mindegyik riválisunkat tiszteljük. Romániát ismerjük, igaz, új szövetségi kapitánnyal érkezik a vb-re, Montenegróval mostanában sokat fogunk találkozni, hiszen az Eb-selejtezőkön is azonos csoportba kerültünk, Spanyolországot tavaly az Európa-bajnokságon biztosan győztük le, de ez nem téveszthet meg minket, nem számíthatunk könnyű meccsre. Ha bejutunk a középdöntőbe, a lehetséges ellenfelekre szintén igaz, hogy bármelyiket legyőzhetjük, ha jó teljesítményt nyújtunk, ezért is fontos a világbajnokságig hátralévő idő, hogy tovább erősítsük stabilitásunkat. Nagyon várom a közös munkát és a vb-t is!

– mondta Kim Rasmussen szövetségi kapitány a sorsolás után az mksz.hu-nak.

A magyar válogatott a második kalapból várta a sorsolást, és Romániát kapták az első kalapból, a harmadikból a montenegrói, negyedikből a spanyol, az ötödikből a szenegáli, a hatodikból a kazah válogatott érkezett hozzájuk.

A vébén a legnagyobb célunk, hogy bejussunk az első hét-nyolc közé

– mondta a sikeres kvalifikáció után Rasmussen, ami a közelmúlt eredményeit ismerve valóban siker lenne, hiszen a  2017- es vb-n a 15., míg a tavalyi Európa-bajnokságon a hetedik helyen végzett magyar válogatott.

A 24. világbajnokságon 24 csapat vesz részt – 2021-től már 32 tagú lesz a mezőny –, a győztes automatikusan kvalifikálja magát a 2020-as olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek a 2020. március 20–22. közötti olimpiai kvalifikációs tornákon.

(Kiemelt képen: A magyar csapat játékosai Nancyban örülnek, miután, 31-29-re győztek a román válogatott ellen a franciaországi nõi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének negyedik fordulójában 2018. december 12-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Női kézilabda-világbajnokság, csoportbeosztás:

Helyszín: Japán
Időpont: november 30. – december 15

Csoportbeosztás:

A-csoport: Hollandia, Norvégia, Szerbia, Szlovénia, Angola, Kuba
B-csoport: Franciaország, Dánia, Németország, Dél-Korea, Brazília, Ausztrália
C-csoport: Románia, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Spanyolország, Szenegál, Kazahsztán
D-csoport: Oroszország, Svédország, Japán, Kína, Argentína, Kongói DK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik