Sport

Tökéletesen végrehajtotta a hokicsapat, amit eltervezett

A magyar válogatott harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, Litvániát verték 4-1-re a mieink.

Végre megvan az első magyar siker a hokivébén
A két vereséggel rajtoló magyar csapat legyőzte a papíron legkönnyebb ellenfelét.

A csapatot megbízott szövetségi kapitányként irányító Majoross Gergely szerint kiválóan bevált a terv, miszerint nagy iramban kezd majd a csapat.

Nem gondolom, hogy óriási mentális blokkok lettek volna bennünk korábban. Az első mérkőzésbe rossz felfogásban mentünk bele, a másodikban rendben voltunk, és most is, csak nyilván az ellenfél gyengébb volt, mint kedden, és ezt többször is meg tudtuk büntetni

– fejtette ki az MTI kérdésére Majoross, aki stábtagként a vb előtt 97 alkalommal segítette a válogatottat, szakvezetőként pedig ez volt a harmadik mérkőzése – Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány betegsége miatt nem utazhatott el Kazahsztánba.

Annak örülök igazán, hogy az eltervezetteket sikerült megvalósítani a végéig. Az ellenfél ahhoz elég erős, hogy fájdalmat okozzon, ha adnak rá lehetőséget, de mi nem nagyon adtunk nekik semmit egy-két emberelőnyön kívül. Azt mindenki döntse el maga, hogy ezek jogosak voltak-e, vagy sem

Daniel Lacroix, a litvánok kanadai szakvezetője kifejtette: kemény ellenfelekkel találkoztak a torna korábbi részében, most is egy nehéz, jól felkészült rivális ellen léptek jégre. Kitért rá, fáradtnak tűnt csapata, bár a fiatalos lelkesedés sokáig vitte őket, nem tudták megnehezíteni a magyarok dolgát.

A meccs góljait itt nézheti meg.

A magyar válogatott pénteken a szlovén együttessel mérkőzik, végül a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t vasárnap. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény – divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság, 1. forduló

Litvánia – Magyarország 1-4
Gólszerző: Kumeliauszkasz (19.) illetve Bartalis (9., 16.), Erdély (27.), Sofron (37.)

Kiemelt kép: jegkorongblog.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik