Sport

Hoki-vb: mindegy, hogy csúnya-e a gól, csak jöjjön

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is a helyzetek kialakításában és értékesítésében kell fejlődnie a magyar jégkorong-válogatottnak, amely a nurszultani divízió I/A-világbajnokság második játéknapján kedden 3-1-re kikapott a fehérorosz együttestől, írja az MTI.

Második meccsét is elveszítette a hokiválogatott a vébén
Ezúttal a fehéroroszokkal nem bírtunk. Litvánia ellen már nyerni kellene majd.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány szerint nagy lépést tettek előre a hétfői nyitómérkőzéshez képest – amin a 5-1-re kaptak ki az elmúlt vb-n még A csoportos Koreai Köztársaságtól –, hiszen tudták uralni a játékot. A tavaly még ugyancsak a világelitben szereplő beloruszok vezető találata azonban lökést adott az ellenfélnek, ennek ellenére válogatottja tartotta magát a tervekhez, sok elemben jól teljesített, ám a gólszerzéssel változatlanul akadtak gondjai.

A torna előtt célként határoztuk meg, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk, ezt sikerült megvalósítani, bár az is tény, hogy az első találkozó után bőven hagytunk helyet a fejlődésnek.

Szerinte hatvan percig jól dolgozott és küzdött tisztességgel a magyar válogatott, ám kritikus helyzetekben nem tudta bevenni a fehérorosz kaput.

A góllövés az a szegmens, amiben szeretnénk és kell is előre lépnünk. Mikor sikerül jó helyzetet kialakítani, abból nyilván jó lenne betalálni, de az még fontosabb, hogy olyan lehetőségeket teremtsünk, amikből valahogy a hálóba juthat a korong. Nem tudatos játékra gondolok, hanem olyan kapura juttatott korongra, amikor nagy a forgalom, és a kipattanókból akár csúnya gólokat szerzünk.

Az összefoglaló:

Andrej Szidorenko, a fehéroroszok szakvezetője is úgy látta, hogy a magyarok kezdték jobban a mérkőzést, míg saját csapata nem igazán volt aktív, és sebességben is alulmaradt.

A korai vezetés után azonban jobban játszott az együttesem, s a harmadik találat, amit öt a három ellen szereztünk, szintén létfontosságú volt

– fogalmazott. Mint mondta, ezt követően nyugodtan játszhatták saját játékukat, koncentrálhattak a védekezésre.

Egy ilyen csapat ellen voltak olyan periódusok, amikben tudtunk dominálni. Egy valamiben nem tudtunk jeleskedni ma sem, és az a góllövés volt. Pedig fontos lett volna, hogy betaláljunk az első harmadban, hisz leesett volna a kő a szívünkről és felszabadultabban tudtunk volna játszani. Még mindig hiányzik belőlünk az a kis extra a befejezéseknél, ami ilyenkor előre lendíti a csapatokat

– fejtette ki Erdély Csanád az MTI-nek.

Kiemelte, jobban teljesítettek, mint az első meccsen, amelyen a stratégia negyven százalékát teljesítették, most 70-80-at sikerült.

Így ez a mostani kevésbé fájó, ez azonban a végeredmény szempontjából teljesen mindegy, ugyanúgy nulla ponttal zártunk.

A szépítő gólt szerző Galló Vilmos szerint kiegyenlített meccset játszottak, amelyen bármelyik fél javára billenhetett a győzelem. Kiemelte, két védelmi hibából kaptak két gólt, míg ők sokáig nem tudtak betalálni, de bízik benne, hogy a következő találkozón áttörik ezt a gátat.

A két találkozó után pont nélkül az utolsó helyen álló magyar válogatott vereségével rendkívül nehéz helyzetből várja a folytatást, amikor szerdai szünnapot követően csütörtökön – magyar idő szerint 8.30-tól – a litván, majd pénteken a szlovén együttessel mérkőzik, s végül a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t vasárnap. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény – divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság, 2. forduló

Fehéroroszország – Magyarország 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

gól: Feoktyisztov (5.), Liszovec (30.), Platt (46.), illetve Galló (55.)

 

Koreai Köztársaság-Szlovénia 5-3 (1-3, 3-0, 1-0)

gól: Kim K. Sz. (5.), Kim V. Dzs. (28.), Kim Sz. V. (30.), Kim H. Sz. (31.), Sin Sz. H. (60.),  illetve Rodman (9.), Ograjensek (13.), Sabolic (17.)

 

Az állás: 1. Koreai Köztársaság 6 pont/2 mérkőzés (10-4), 2. Fehéroroszország 6/2 (7-4), 3. Kazahsztán 3/1, 4. Litvánia 0/1 (3-4), 5. Szlovénia 0/2 (5-8), 6. Magyarország 0/2 (2-8)

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik