Sport

Majd 400 millióval tartozik az MTSZ saját kommunikációs igazgatója cégének

Lapértesülés szerint a Magyar Teniszszövetség 707 milliós tartozásának több, mint felére házon belül várnak.

A Magyar Hang azt állítja, hogy a Magyar Tenisz Szövetségnek 707 millió forintos tartozása van különböző cégeknek, többek között a a Nemzeti Sportközpontoknak és a TV2 Médiának, de a férfiválogatott volt szövetségi kapitánya sem jutott még hozzá a jussához.

A lap eztán a birtokukba jutott adatokra hivatkozva azt mutatja be, kik, mely cégek a legnagyobb hitelezők.

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokra
Így kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

Tökéletesen látszik, hogy az MTSZ jelenlegi legnagyobb hitelezője a szövetség kommunikációs igazgatója és annak legszűkebb köre. Ráadásul Tamás Krisztina vállalkozása, az Open Time Kft. milliárdos bevételekhez jutott, míg a férje, Horváth Csaba által korábban tulajdonolt, majd a közeli barátja, Kovács Zsolt érdekeltségeibe átkerült A-Z Produkció cégek is több százmilliós bevételekkel zártak. Ráadásul az MTSZ tartozási listáját is ők vezetik: az A-Z Tenisz Produkció 382 276 000 forintra, míg az Open Time Kft. 2 730 000 forintra számíthat

– állítja a lap.

Richter Attila, az MTSZ főtitkára az Opten Time Kft. megbízásával kapcsolatban korábban azt nyilatkozta; „Olyan partnert kerestünk, amelyik az adminisztratív feladatokat is felvállalja. Kevés idő volt dönteni, az Open Time bevonása volt az egyetlen út. Dönteni kellett aközött, hogy optikailag támadható megoldást választunk, és megtakarítunk több százmillió forintot, vagy több százmillió forint elvész a teniszsport számára.”

Honlapunk megkereste Köves Gábort, a férfi szövetségi kapitányt, aki nem cáfolta a lap állítását, jelentős, több havi honoráriumával tartozik neki is a szövetség. Köves úgy fogalmazott: „ígéretet kaptam a tartozás mielőbbi rendezésére.”

A gazdaságilag labilis helyzet azért is érdekes, mert a szövetség elnöke Szűcs Lajos, aki azon túl, hogy fideszes parlamenti képviselő, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke.

Mi vezetett idáig?

A Magyar Teniszszövetség elmúlt időszaka elég zavaros, ügyektől hangos. A Richter Attila főtitkár operatív irányítása alatt álló szervezetben akkor robban a bomba, amikor megírtuk,

A gazdálkodás miatt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik