Sport
Fotó: Marjai János/24.hu

Majd 400 millióval tartozik az MTSZ saját kommunikációs igazgatója cégének

Lapértesülés szerint a Magyar Teniszszövetség 707 milliós tartozásának több, mint felére házon belül várnak.
Korábban a témában:

A Magyar Hang azt állítja, hogy a Magyar Tenisz Szövetségnek 707 millió forintos tartozása van különböző cégeknek, többek között a a Nemzeti Sportközpontoknak és a TV2 Médiának, de a férfiválogatott volt szövetségi kapitánya sem jutott még hozzá a jussához.

A lap eztán a birtokukba jutott adatokra hivatkozva azt mutatja be, kik, mely cégek a legnagyobb hitelezők.

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokra
Így kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

Tökéletesen látszik, hogy az MTSZ jelenlegi legnagyobb hitelezője a szövetség kommunikációs igazgatója és annak legszűkebb köre. Ráadásul Tamás Krisztina vállalkozása, az Open Time Kft. milliárdos bevételekhez jutott, míg a férje, Horváth Csaba által korábban tulajdonolt, majd a közeli barátja, Kovács Zsolt érdekeltségeibe átkerült A-Z Produkció cégek is több százmilliós bevételekkel zártak. Ráadásul az MTSZ tartozási listáját is ők vezetik: az A-Z Tenisz Produkció 382 276 000 forintra, míg az Open Time Kft. 2 730 000 forintra számíthat

– állítja a lap.

Richter Attila, az MTSZ főtitkára az Opten Time Kft. megbízásával kapcsolatban korábban azt nyilatkozta; „Olyan partnert kerestünk, amelyik az adminisztratív feladatokat is felvállalja. Kevés idő volt dönteni, az Open Time bevonása volt az egyetlen út. Dönteni kellett aközött, hogy optikailag támadható megoldást választunk, és megtakarítunk több százmillió forintot, vagy több százmillió forint elvész a teniszsport számára.”

Honlapunk megkereste Köves Gábort, a férfi szövetségi kapitányt, aki nem cáfolta a lap állítását, jelentős, több havi honoráriumával tartozik neki is a szövetség. Köves úgy fogalmazott: „ígéretet kaptam a tartozás mielőbbi rendezésére.”

A gazdaságilag labilis helyzet azért is érdekes, mert a szövetség elnöke Szűcs Lajos, aki azon túl, hogy fideszes parlamenti képviselő, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke.

Mi vezetett idáig?

A Magyar Teniszszövetség elmúlt időszaka elég zavaros, ügyektől hangos. A Richter Attila főtitkár operatív irányítása alatt álló szervezetben akkor robban a bomba, amikor megírtuk,

A gazdálkodás miatt

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények