Sport

Kézilabda: az orosz kapitány nem hitte el, hogy visszajönnek a meccsbe a magyarok

A magyar férfi kézilabda-válogatott az idegenbeli győzelem után hazai pályán 23-23-as döntetlent játszott Oroszországgal, így továbbra is vezeti a 7-es csoportot az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Egy győzelemmel már most meglehetett volna a kijutás, ugyanakkor az egy pontért is óriási feltámadást kellett bemutatnia a magyar csapatnak.

Időntúli hetessel mentett döntetlenre a magyar férfi kézilabda-válogatott
Az oroszok majdnem végig vezettek, de az utolsó pillanatban összejött az egy pont.

A 49. percben még öt góllal vezettek az oroszok (18-23), innentől kezdve azonban csak a magyarok voltak eredményesek, Lékai Máté időn túli hetesével lett meg az iksz.

Eduard Koksarov, az orosz szövetségi kapitány csalódottan nyilatkozott a lefújás után, azt mondta, a kezükben volt a mérkőzés, így bánatos, amiért nem nyertek.

Tíz perccel a vége előtt, ötgólos előnyben nem tudtam elképzelni, hogy feljönnek a magyarok. Az első mérkőzésen Mikler védései voltak sorsdöntőek, ezúttal Székely lett a hazaiak hőse. Fiatal játékosaim így is dicsérhetőek, és ha visszatérnek a sérültjeink, nem okozhat gondot a kijutás az Eb-re

– idézi a Nemzeti Sport Koksarovot.

Magyar oldalról Csoknyai István azt mondta, számítottak rá, hogy az oroszok jobbak lesznek a korábbi mérkőzéshez képest, a mi oldalunkon viszont fáradtak voltak a játékosok.

A gyengélkedésünk okát a fáradtságban látom. Pedig a hét elején, amikor nehéz sorozat után találkoztam a fiúkkal, azt láttam, hogy frissek, fittek, nagyon akarnak. Ebből a nagy akarás maradt meg az érdi meccsre, és ezzel a kissé fásult, lassú és enervált gárdával – szerintem – győzelemmel felérő döntetlent tudtunk kiharcolni. A csikorgó negyvenöt perc után a hajrában Lékai és Székely vette a hátára a csapatot

– mondta Csoknyai.

A csoport első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik vehet részt a jövő januári, norvég, osztrák, svéd közös rendezésű kontinensviadalon. A mieink júniusban a szlovákokkal és az olaszokkal játszanak. Szlovákia már biztosan nem juthat ki az Eb-re, eddig még pontot sem szerzett.

Eredmény – Férfi Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló, 7. csoport

Magyarország-Oroszország 23-23 (11-15)
a magyar gólszerzők: Lékai 6, Bánhidi, Bóka, Vasic 3-3, Balogh Zs., Ligetvári, Máthé 2-2, Ancsin, Szöllősi B. 1-1

A csoport állása: 1. Magyarország 7 pont, 2. Oroszország 5, 3. Olaszország, 4. Szlovák 0


A további program:
június 12., szerda: Szlovákia-Magyarország, Vágsellye 18.00
június 16., vasárnap: Magyarország-Olaszország, Kecskemét 18.00

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik